ŽRK LJUBUŠKI

Ne ostanu li Boras i Vrdoljak perspektiva je Druga liga

vrdoljak
ZORAN GRIZELJ
05.07.2011.
u 12:02

Klub napustile Prusina, Mistrić, Knezović, Ristić, Bijelić, Madak, Prusina, Tolić, Jelčić...

Teško je opisati proteklu sezonu najtežu u premijerligaškom životu ŽRK Ljubuški, na koju je zastor spušten ovih dana nastupom na međunarodnom turniru u Makarskoj. Činjenica da je u Makarskoj u konkurenciji starijih kadetkinja, nastupio praktično prvi sastav Ljubuškom, mnogo govori.

‘Rudarska’ sezona

Ipak zahvaljujući neočekivanom proboju u finale Kupa, jedan od rijetkih preostalih članova uprave Mirko Čolak ističe da je sezona bila „jako uspješna“, a trener Petar Šuvak obrazlaže:

- Iza nas je ‘rudarska sezona’ u kojoj smo se borili spasiti klub. Za sada smo uspjeli, kako će dalje biti, vidjet ćemo jer nešto hitno treba poduzeti. Nemamo razloga biti nezadovoljni, šesti smo u prvenstvu, a drugi u Kupu! Da nam je to netko ponudio uoči sezone u koju smo praktično ušli bez priprema, objeručke bismo prihvatili. Dobro smo odigrali niz utakmica, a posebice polufinale Kupa protiv Mire te prvo poluvrijeme u finalu protiv Katarine, na čemu sam igračicama zahvalan. Sezona je odrađena bez financija. Igračice nisu imale nikakvih primanja, a igrale su s takvom voljom da kao trener moram na njih biti ponosan, kazao je Šuvak.

- Na žalost, u posljednja tri prijelazna roka ostali smo bez 14 igračica, to nitko u bh. ženskom rukometnu ne bi izdržao, osim Ljubuškog. Pogledajte niz – Maja Prusina, Danijela Mistrić, Klaudija Knezović, Lejla Ristić, pa malo prije njih vratarke Bojana Bijelić i Renata Madak, zatim Andrea Prusina, sada Vesna Tolić, pa Andrijana Jelčić…, govori Šuvak, čiji niz je došao do kraja.

- Došli smo do grane na kojoj sjedimo. Mlada ekipa mora imati neki oslonac u igri, zato nam je prijeko potrebno da ostanu Marija Boras i Dora Vrdoljak. Ako želimo sačuvati klub, moramo ih zadržati.

Kadetkinje u seniorkama

Naša ekipa je nadarena, međutim kadetkinje ne mogu igrati u seniorskoj konkurenciji, trebaju vođu, a to bi mogle biti Dora i Marija. Ako to ne uspijemo, perspektiva je Druga liga i ne samo to, osipanje iskusnijih igračica negativno će se odraziti na napredak mlađih, kategoričan je Šuvak.

Početak priprema za novu sezonu trener Šuvak najavio je za 25. srpnja, dotada bi rijetki aktivni članovi uprave trebali okupiti novu garnituru koja bi trebala u mirnu luku uvesti brod, što neće biti lako iza inertne i ‘samozatajne’ dosadašnje garniture čiji članovi nisu ni došli na dva zadnja finala kupa koja je Ljubuški igrao!?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije