OTKRIVENO

Narkoboss iz zatvora u Foči preprodavao teške droge

bijeljina
04.09.2012.
u 08:39

Specijalci MUP-a Republike Srpske s akcijom su krenuli u rano jutro po nalogu Tužiteljstva Bosne i Hercegovine

Specijalci MUP-a Republike Srpske uhitili su jučer 14 sumnjivaca u Bijeljini u akciji kodnog naziva “Titan”, usmjerene na razbijanju kriminalne skupine koja se bavila prodajom kokaina i heroina.

Pretresene ćelije

Kao vođa je označen Željko Radovanović zvani Krečo i Votka (39) iz Bijeljine, koji se nalazi na izdržavanju zatvorske kazne u Foči. Policija je zbog toga jučer pretresla ćelije u kojoj Radovanović boravi, kao i ostatak tog zatvora. Nađen je mobitel za koji se vjeruje da je korišten za trgovinu drogom. Željko Radovanović nalazi se u zatvoru od veljače ove godine po presudi Osnovnog suda u Zvorniku koji ga je osudio na osam mjeseci zatvora zbog teških krađa. U Srbiji je osuđivan zbog trgovine drogom, ali tu kaznu nikada nije odležao jer je u međuvremenu pobjegao u Bijeljinu. U presudi Okružnog suda Beograd iz 2008. godine, koji je Radovanoviću izrekao zatvorsku kaznu u trajanju od 13 godina, on je označen kao vođa jedne od najvećih međunarodnih narko-skupina. Teretilo ga se za krijumčarenje i prodaju 48,7 kilograma heroina i 4,2 kilograma kokaina. U presudi se navodi se da je Radovanović organizirao devetočlanu skupinu dilera heroina i kokaina u Srbiji, BiH, Hrvatskoj, Makedoniji, Češkoj i Švicarskoj. “Pali” su početkom 2008. godine, a među uhićenima nalazio se i Ljuban Ećim, nekadašnji zamjenik šefa Službe državne sigurnosti u Banjoj Luci. Radovanović je pobjegao u BiH, koja ga nije mogla izručiti jer je njen državljanin.

Mozak skupine

- Akcija je počela u ranim jutarnjim satima po nalogu Tužiteljstva BiH i u njoj je sudjelovalo na desetke policajaca, koji su, osim zatvora u Foči, pretresli stambene i poslovne objekte na još 20 lokaciji u Bijeljini. Za sada nije poznato je li u akciji pronađena droga, niti imena uhićenih osoba. Riječ je o akciji koja ima i međunarodni karakter, jer su u istragu bile uključene sigurnosne agencije iz Srbije, Hrvatske, Austrije i Njemačke. Radovanović je bio mozak ove skupine, jer je putem svojih kurira koji su ga posjećivali u zatvoru i uz pomoć mobilnih telefona, govorio što tko treba raditi. Prema neslužbenim informacijama, na meti istražitelja našao se i Mile Rosić (34) iz Bijeljine te njegov brat Mišo. Ostali su im rođaci i prijatelji, kažu nam dobri poznavatelji prilika.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije