Novi skandal

'Namještao sam utakmicu Man. Uniteda u Ligi prvaka!'

Paul Scholes
PA/Pixsell
09.02.2013.
u 15:28

Izjava iz naslova naše priče pripada srbijanskom gangsteru koji se odaziva na ime Karesz, a odnosi se na susret iz 2002. s mađarskim Zalaegerszegom

Novi skandal na Otoku! Nakon što su istražitelji Europola otkrili kako sumnjiče da je namještena utakmica Liverpoola i Debrecena, još je jedan engleski velikan uvučen u kladioničarsku aferu. I to glavom i bradom Manchester United! Jedan srbijanski gangster, prenose engleski mediji, koji se odaziva na ime Karesz, pohvalio se kako je 2002. sudjelovao u namještanju uzvratne utakmice Lige prvaka između Manchester Uniteda i mađarskog Zalaegerszega!

- Dogovorio sam sastanak u kafiću  U Zalaegerszegu. Sjedio sam za susjednim stolom dok su dečki dogovarali posao. Velike oklade su trebale biti uplaćene da će Zalaegerszeg izgubiti s najmanje tri gola razlike - otkrio je Karesz.

No, čini se da, kao i u slučaju Liverpoola, u Manchester Unitedu uopće nisu bili svjesni da se sprema prevara. Oni su prvu utakmicu u Mađarskoj izgubili 0:1, a na Old Traffordu su slavili 5:0 pogocima Van Nistelrooija (2), Scholesa, Beckhama i Solskjaera. Već nakon 20 minuta bili je potrebnih 3:0, a u cijeloj priči još je isključenje zaradio i vratar ZTE-a Saša Ilić.

- Mjesečno se više od 10 kriminalaca sastajalo u Budimpešti kako bi dogovorili sljedeću utakmicu koju će namjestiti - otkrio je Karesz koji je postao zviždač nakon što se sukobio s ostatkom kriminalnoga miljea.

Iz Europola su odbili potvrditi, ali i negirati da je i ta utakmica pod istragom jer ne smiju komentirati pojedine slučajeve, a iz ZTE su istaknuli:

- Nismo pod istragom, nismo sudjelovali u namještanju utakmica!

>>Najveći skandal: Utakmica Lige prvaka namještena!?

>>U Mađarskoj pod istragom 50 osoba i 33 nogometne utakmice!

>>Ovo je Dan Tan, najveći neprijatelj nogometa u svijetu

>>Gazzetta: Namješteno je i 18 utakmica u Hrvatskoj!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije