Baka stigla doma

Nakon teksta u Večernjaku pustili je da se vrati kući

'07.08.2013. Bjelovar, U RALJAMA BIROKRACIJE - Dolazeći 27. lipnja u posjet kćerki i zetu u Bjelovar 85-godišnja Radmila Kragulj iz Laktaša (BiH) nije ni slutila da će zbog ulaska HR u EU proživjeti p
''
09.08.2013.
u 14:20

Nesretnoj ženi na graničnom prijelazu Stara Gradiška prije desetak dana nisu dopustili da bez biometrijske putovnice izađe iz Hrvatske. Ustvrdili su da je počinila prekršaj i naplatili joj kaznu od 700 kuna.

– Istina je, baka je doista stigla doma u Laktaše i sve se sretno završilo, no bez pomoći Večernjaka, siguran sam, to se ne bi dogodilo – kazao je bjelovarski urolog dr. Mladen Pavlović, potvrđujući sretan završetak apsurdne priče o mukama koje je prethodnih dana proživljavala njegova 85-godišnja punica Radmila Kragulj iz Laktaša, a o čemu je Večernjak pisao u četvrtak.

Podsjetimo, nesretnoj ženi na graničnom prijelazu Stara Gradiška prije desetak dana nisu dopustili da bez biometrijske putovnice izađe iz Hrvatske. Ustvrdili su da je počinila prekršaj i naplatili joj kaznu od 700 kuna te je vratili natrag upućujući je da u konzulatu BiH izvadi putni list. To je i učinila, no u konzulatu joj nisu željeli izdati putni list bez uvjerenja o državljanstvu i rodnog lista.

Tada se njezinu zetu prelila čaša strpljenja i obratio se Večernjaku želeći javno upozoriti na apsurdnu situaciju i nepotrebno maltretiranje kojem je izložena 85-godišnja starica. – Nakon što su zaprimili vaš upit u kojem ste tražili njihovo očitovanje ubrzo su uslijedili telefonski pozivi, najprije iz konzulata, a potom i iz policijske postaje Stara Gradiška. Ispričavajući se kazali su da je u pitanju nesporazum te da ponovo dođemo i da neće biti nikakvih problema. To smo i učinili i doista su nas dočekali kao kakvu visoku delegaciju i uz isprike pustili da prijeđemo u BiH – ispričao je jučer dr. Pavlović.

Unatoč našem nastojanju da doznamo što se to promijenilo i o kakvoj je nesporazumu riječ te tko je u postupanju pogriješio, iz policije nije stigao obećani odgovor.

>>U Hrvatsku je iz BiH ušla 
prije 1. 7. i sad ne može iz EU!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije