SUMNJIVA SMRT

Nakon što je primila cjepivo, dvomjesečna beba preminula

\'korcula ... 04.11.2008... cjepljenje.... cjepivo... gripa .... snimio nenad kosovic\'
Arhivska fotografija
06.04.2011.
u 10:23

Točan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije. Sve su još špekulacije

Dvomjesečna beba iz Doboja, koja je cijepljena u dobojskom Domu zdravlja, preminula je, a točan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije, priopćeno je iz Instituta za zaštitu zdravlja Republike Srpske.

“Prema trenutno raspoloživim podacima, najvjerojatnije je riječ o vremenskoj koincidenciji smrti djeteta i primanja cjepiva. Točan uzrok smrti bit će poznat nakon obdukcije, a o rezultatima će javnost biti pravodobno obaviještena”, navodi se u priopćenju.

Slučaj su Institutu prijavili epidemiolog higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja i rukovoditelj Regionalnog zavoda za zaštitu zdravlja Doboj.

Dijete, koje je umrlo tijekom noći, cijepljeno je protiv difterije, tetanusa i velikog kašlja (DiTePer), poliomijelitisa (OPV) i hemofilusa influence B (HiB), bilo je zdravo i dosad je primilo BSG cjepivo i cjepivo protiv hepatitisa B po rođenju, dok je drugu dozu protiv hepatitisa B primilo s mjesec dana.

Institut je formirao tim stručnjaka iz Instituta, Regionalnog zavoda i higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Doboj koji će istražiti sve detalje ovog slučaja, a koji uključuje kompletnu analizu zdravstvenog stanja djeteta, roditelja, te obdukciju.

Iz Instituta napominju da su cjepiva koja se koriste u redovitom cijepljenju u RS-u ispravna i dodatno testirana u Agenciji za lijekove Srbije i da dosad nisu zabilježene nikakve komplikacije nakon cijepljenja ovim cjepivom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije