NOGOMET

Nakon što je potpisao Stojkić, Grabus bi mogao postati suvišan

zrinjski
Stojan Lasić
04.01.2011.
u 10:05

Već sada je jasno da će kadar plemića uoči ovoga proljeća pretrpjeti dosta igračkih promjena

Nogometaši Zrinjskog sve bliže su početku priprema, koje bi trebale krenuti 10. siječnja. Službeni potpis na ugovor stavio je Mostarac Pero Stojkić. Riječ je o profesionalnom ugovoru koji bi trajao dvije i pol godine, dok je s Osijekom, pod čijim je ugovorom ranije bio, napravljen sporazumni raskid. Nakon što je svoj potpis na ugovor stavio Stojkić, dosadašnji igrač Zrinjskog koji je okupirao lijevi bok Suvad Grabus bi vjerojatno postao suvišan. Ta je opcija tim vjerojatnija zato što se spominje i dovođenje Tonija Gagre iz mostarskog niželigaša HNK Branitelj, koji je također igrač lijevog boka i koji bi konkurirao za isto mjesto u momčadi. Osim toga, Grabus zbog žutih kartona i ne bi imao pravo nastupa u prvom kolu nastavka prvenstva protiv Veleža.

Priprema za pripreme

Teško je vjerovati kako bi tada klupska struka gomilala sličan tip nogometaša na jednoj poziciji. Ostaje vidjeti hoće li se pitanje igračkih odlazaka i dolazaka intenzivirati prije početka priprema. 
Dok se lagano rješava igračka križaljka, nogometaši se nešto intenzivnije spremaju za nadolazeće pripreme. Većina igrača Zrinjskog kombinirala je igranje malog nogometa na terenima s umjetnom travom s treninzima u fitness-centrima. Posljednjih nekoliko godina igrački kadar Zrinjskog na pripreme je uglavnom dolazio dobro pripremljen. Ipak, ove sezone, nakon što je momčad preuzeo Marijan Bloudek, vidljivo je bilo kako taj element nije bio na zadovoljavajućoj razini.

Radna etika


Aktualni trener Slaven Musa ranije je svojim igračima dao programe rada koje su dužni odraditi u prvenstvenoj stanci. Musa je na rastanku s nogometašima kazao kako današnji nogomet, po svojoj osnovi, podrazumijeva da su nogometaši uvijek u optimalnoj fizičkoj spremi. Radna etika je nešto što će Zrinjskom biti uistinu potrebno u nadolazećim pripremama za nastavak natjecanja u Premijer ligi. Već prva testiranja i prve dionice trčanja pokazat će koliko su pojedinci kvalitetno radili u stanci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije