IZGUBIO I ŽIVCE

Nakon puštanja iz pritvora dobio kroničnu reakciju na stres

Vulić
28.07.2013.
u 10:48

Psihički slom uslijed hajke: Nakon puštanja iz pritvora dijagnosticirana mu kronična reakcija na stres!

Željko Vulić je prebačen na Odjel psihijatrije, potvrđeno je u Kliničkom centru Banja Luka. U toj zdravstvenoj ustanovi su rekli da je Vuliću dijagnosticirana akutna reakcija na stres. Njegovi sinovi, koji su zajedno s ocem također privedeni u policiju, preksinoć su oko 21 sata pušteni iz pritvora. Podsjetimo, Vulići su privedeni uz upotrebu sile nakon intervencije policije, jer su branili prilaz svom posjedu zbog kojeg vode višemjesečni spor s poduzećem “Grand trade” Mile Radišića.

Stari put, koji je bio predmet spora, a koji su Vulići koristili 40 godina, više ne postoji. Sada je to dio zemljišta Mile Radišića, koji uz posjed Vulića gradi veliki poslovno-stambeni prostor. Taj prostor je ograđen limenom ogradom, a koju su čuvali i zaštitari privatne agencije. Prilikom posljednje interevencije policije na posjedu Vulića ozlijeđen je i vođa specijalaca Slaviša Trifković, koji je zadobio prijelom potkoljenice. Iz policije su najavili kazneno gonjenje Željka Vulića zbog sumnje da je počinio djelo sprečavanja u obavljanju službene radnje i napad. Njegovim sinovima uručen je prekršajni nalog zbog počinjenog - ometanje državnog tijela u obavljanju javnih funkcija, nakon čega su pušteni na slobodu. Jedna skupina građana ponovno je najavila okupljanje kod Starog hrasta u znak podrške Vulićima.

- Strašno je što se od nas radi. Zbog jednog čovjeka optužuju moju djecu i unuke da im smetamo, a ovdje živimo desetljećima. Put se nikome ne može prodati, a upravo je to urađeno. Nude nam privremeni put bez kojeg možemo ostati već poslije mjesec ili dva. Kada sam vidjela kako ih tuku, ja sam ‘nestala’... Zar se tako postupa s ljudima koji brane svoja prava? Ima li netko pametan da mi na to odgovori - pitala se vidno šokirana i ogorčena Željkova majke Slavka Vulić. Prije incidenta, prostor oko kuće blokiralo je oko 40 policajaca s više ‘marica’. Nekoliko sati se doimalo kao da je opsadno stanje, kao da je u pitanju akcija protiv terorista. Prilaz kući nikome nije bio dopušten. Skandalozno ponašanje policije kulminiralo je kada su pojedinci branili snimateljima i fotografima da rade svoj posao. Maricama i svojim tijelima namjerno su blokirali objektive, a dovitljivi kamermani su čak donijeli ljestve kako bi, preko ‘marica’, snimili potresne kadrove premlaćivanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?