Kraj potrage

Nakon 14 dana potrage, lovci našli akademika u koritu rijeke Miljacke

Kuća
21.01.2013.
u 16:07

Nesretni 
Sulejman Redžić iz Sarajeva otišao u šetnju i na kraju nađen mrtav

Na magistralnoj cesti Sarajevo - Pale u blizini tunela Čeljigovići, na široj lokaciji Lapišnice, odnosno Kozje ćuprije, u koritu rijeke Miljacke jučer oko 13 sati pronađeno je tijelo, sumnja se, nestalog profesora Sulejmana Redžića. Podsjetimo, akademik Redžić, predsjednik Asocijacije nezavisnih intelektualaca Krug 99 nestao je 7. siječnja, a u potrazi su, pored ostalih, bili uključeni specijalci i rendžeri Županijske javne ustanove za zaštićena prirodna područja.

Tragači oprezni

Kako je potvrdio načelnik Gorske službe spašavanja - stanice Sarajevo Adnan Podžo još se ne može utvrditi o kome se radi, odnosno radi li se o nestalom profesoru Sulejmanu Redžiću dok njegova obitelj ne izvrši identifikaciju.

“Prema informaciji kojom raspolažem, tijelo je pronađeno iznad tunela Bulozi, teritorij RS-a, nekoliko kilometara od entitetske granice”, rekao je Podžo.

“Stavili smo se na raspolaganje jer se radi o teško pristupačnom terenu, da eventualno, ako ga vlasti RS-a nemaju mogućnost izvući, mi sudjelujemo u izvlačenju i ako treba mi smo na raspolaganju”, kazao je Podžo.

Susjedi u šoku

Pored tijela su pronađeni Redžićevi dokumenti. Naknadnom obdukcijom će biti određen uzrok njegove smrti. Beživotno tijelo pronašli su sarajevski lovci. Kako je potvrđeno, tijelo je u fazi raspadanja. Redžićev nestanak obitelj je prijavila nakon dan i pol. Iz kuće u sarajevskom naselju Bistrik je izašao u šetnju u popodnevnim satima .
- Ono što pročitam u tisku i vidim na televiziji, toliko i ja znam. Normalno je da sam u šoku, jer mi je prvi susjed, svaki dan je prolazio ovuda. Tako smo se i pozdravljali. Bio je fin čovjek i znam da je bio znanstvenik, ostalo znam kao i vi - govori susjed Šahović.

I susjedi uznemireni

S prozora nam se obratila starija Redićeva susjeda.
- Vi ste sigurno iz medija. Ja još ne vjerujem ono što se piše i govori. To je tako krasan čovjek, riječi nemam. Ne spavam već nekoliko dana, toliko me to uznemirilo, kaže susjeda. Neki od rijetkih prolaznika rekli su nam da je profesor često dolazio u džamiju koja se nalazi uz njegovu kuću, te da je bio uvijek prijatan. Inače, od trenutka kada je prijavljen nestanak, provjeravale su se bolnice, hoteli, planinarski domovi, no do jučer konkretnih informacija nije bilo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?