STK Mostar

Najveći uspjeh otkako postoji klub

Stolni tenis
19.03.2013.
u 09:33

Uspjehe su Mostarci ostvarili i na kadetskom prvenstvu BiH, gdje je Marko Vučijak osvojio 1. mjesto, a s kolegom Matkovićem bio 2. u parovima

Stolnotenisači STK Mostara ostvarili su dosad najveći uspjeh u povijesti kluba osvojivši Kup BiH.

Poticaj za daljnji rad

- Ovo je za nas uistinu veliki trenutak. Rad koji je uložen u ovaj klub počeo se isplaćivati i samim tim moramo biti zadovoljni ovim rezultatima. Osvojen Kup sigurno je poticaj za nas da nastavimo s dobrim radom i u budućnosti - kazao nam je Dragan Palameta, predsjednik STK Mostar. STK Mostar su pobjedom nad prošlogodišnjim osvajačem kupa, STK Vogošćom i STK Stadom stekli pravo nastupa u finalnom turniru, gdje su lakše nego se uopće i očekivalo porazili STK Aladžu (rezultat je bio 3:0).

Ovo je dosad najveći rezultat u povijesti kluba, a posebnu draž tom uspjehu daje činjenica što igrači STK Mostara zauzimaju prvo mjesto i u Premijer ligi s maksimalnim omjerom 15:0, što im daje veliku mogućnost da u grad na Neretvi donesu i dvostruku krunu. Inače, za STK Mostar su nastupili Dragutin Šurbek mlađi, Nino Aličić, Ivan Bobaš, Fadil Čustović i trener kluba Danijel Berezovski.

- Moramo biti zadovoljni s igrama naših igrača na Kupu. Stvarno su dali sve od sebe, a kada je pristup bio takav rezultat jednostavno nije mogao izostati - kazao nam je trener Danijel Berezovski. Podršku su Mostarci imali na Kupu i od Dragutina Šurbeka, stolnoteniske legende, čiji sin inače igra za mostarsku momčad.

Vučijak prvak BiH


Proteklog vikenda u Goraždu je održano državno prvenstvo bih u kadetskoj konkurenciji. STK Mostar je i tu ostvario veliki uspijeh, odnosno mladi igrači su opet osvjetlali obraz kluba. Najviše zadovoljstva zbog velikog uspjeha imao je talentirani mladi igrač i reprezentativac BiH Marko Vučijak, koji je postao pojedinačni prvak BiH. Ždrijeb turnira je htio da se u polufinalu sastane upravo s klupskim kolegom Lukom Matkovićem, kojeg je nakon velike borbe pobijedio rezultatom 3:2. Luka Matković je na kraju zauzeo 3. mjesto u istoj konkurenciji. U igri parova Vučijak i Matković postali su doprvaci BiH. Iduća stuba ovih mladih stolnotenisača su pripreme za odlazak na Europsko prvenstvo u Ostravi u Českoj. Ostaje vidjeti mogu li i tamo polučiti neki uspjeh.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije