SAD

Najmanje 25 osoba umrlo od toplotnog udara

vrućina u SAD-u (1)
Reuters/Pixell
08.07.2012.
u 11:47

Temperature od preko 40 stupnjeva i dalje pogađaju cijeli istočni dio Amerike

Najmanje 25 osoba je umrlo u najvećem toplotnom valu koji je pogodio Sjedinjene Američke Države u posljednjih nekoliko godina.

Po 10 žrtava je zabilježeno je u Maryland i Virginija, a temperature od preko 40 stupnjeva i dalje pogađaju cijeli istočni dio Amerike, od Chikaga, do Washingtona, dok se zahlađenje očekuje tek od ponedjeljka. Washington će oboriti rekord od 10 dana u kontinuitetu s temperaturama preko 35 stupnjeva. Pored velikih vrućina, stanovnici Zapadne Virginije, Ohioa i Michigana se suočavaju i sa nestancima električne energije, problemom koji nije u potpunosti riješen još od prošlotjedne oluje koja je protutnjala tim saveznim državama. Kako prenosi CBS, na glavnoj željezničkoj stanici u New Yorku, prestali su raditi klima uređaji, pa su otvorena sva vanjska vrata da uđe zrak u podzemni dio stanice. Velike vrućine ugrožavaju usjeve na farmama u Ohiou i Arkansasu, gdje ovakav val nije zabilježen desetljećima.

Prema najavama meteorologa, od ponedjeljka se u Washingtonu i drugim gradovima na istočnoj obali očekuje zahlađenje, pa će temperature dostizati blizu 30 stupnjeva, ali bez ogromne vlažnosti zraka koja sada postoji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?