VEČERNJAKOV PEČAT

Najkvalitetniji društveni i kulturni događaj u BiH okupio cijelu regiju

Večernjakov pečat
Stojan Lasić
25.03.2013.
u 10:11

Predsjednik RH Ivo Josipović i predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović bili su pokrovitelji Pečata

Manifestacija 12. Večernjakov pečat, koja je održana proteklog tjedna u Hrvatskom domu “Herceg Stjepan Kosača”, postavila je nove i iznimno visoke standarde kada je riječ o javnim događanjima u BiH, ali i šire.

Milijuni gledatelja

U prilog tome govori i činjenica da je u programu Večernjakova pečata prvi put u izravnom prijenosu moglo uživati više od milijun gledatelja na više kontinenata. Večernjakov pečat, što u izravnim, što u repriznim terminima, u svoj program je uvrstilo nekoliko TV kuća i to talijanska SKY, hrvatska 24sata, kao i domaće TV kuće BHRT i RTRS. Visoka profesionalnost i posvećenost zajedničkom cilju svjedoče o naporima koji su uloženi, mjesecima intenzivnih priprema cijele ekipe Večernjakova pečata i njihovih brojnih suradnika. Dodijeljeno je 13 nagrada, te prvi put za Osobu godine izabrane su dvije osobe Dervo Sejdić i Jakob Finci spojene prezimenima u jednu sudsku presudu “Sejdić - Finci”. Posebne nagrade su za Ameriku, kao prijatelja BiH i za Bijeli put. Predsjednik RH Ivo Josipović i predsjedatelj Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović ukazali su iznimnu čast sudjelovavši na ovogodišnjem Pečatu kao pokrovitelji manifestacije i dodjeljujući nagrade. Čak 7 izvođača i dvije klape nastupile su u glazbenom dijelu programa, a mogli smo uživati i u premijeri skladbe “Sviće zora” u izvedbi Halida Bešlića i Enisa Bešlagića, a u pratnji klape Sveti Nikola iz Metkovića. Ništa manje zapažen nije bio ni nastup Jelene Rozge, mlade Anđele Bešlić te Ane Rucner koja je svojom dinamičnom izvedbom Ode radosti podigla na noge dvoranu. Sve to majstorski su vodili u vrhunski prepoznatljivom stilu voditeljski dvojac, iskusni i šarmantni Duško Čurlić i Maja Miralem koji su znalački odradili posao.

Duh prepoznatljivosti


Da finale same manifestacije protekne u duhu prepoznatljivosti pobrinuo se Ivan Mikulić svojim fenomenalnim nastupom na kraju događanja. O ozbiljnosti priprema za cijeli projekt govori i angažman BHRT-a za izravan televizijski prijenos sa čak tri reportažna vozila, dva u Mostaru i jedno u Sarajevu tako da u skladu s profesionalnim zahtjevima ništa nije bilo prepušteno slučaju. Ovogodišnji Pečat prenio je snažnu poruku SAD-a i uspio pod jednim krovom okupiti regiju u plemenitom cilju. Ali ono što je najvažnije jesu čestitke čitatelja i naših prijatelja koje nas obvezuju da visoko podignutu ljestvicu održimo i još podignemo na sljedećem Pečatu i ispunimo sva vaša očekivanja. Prema pozitivnim reakcijama koje nam stižu naporan višemjesečni rad i trud se isplatio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?