Visoko

Nagrađeni matematičari iz Tuzle, Mostara i Širokog Brijega

škola, učenje, učenik (1)
DPA/Pixsell
18.04.2013.
u 09:31

Na natjecanju je sudjelovalo 195 učenika u pratnji 55 profesora

Ovogodišnje, dvadeseto natjecanje iz matematike učenika srednjih škola Federacije BiH (koji nastavu izvode na hrvatskom jeziku i po hrvatskom nastavnom planu i programu), u organizaciji Udruge matematičara Ruđera Boškovića iz Mostara održano je u prostoru Franjevačke klasične gimnazije u Visokom. Sudjelovalo 195 učenika u pratnji 55 profesora. Sudionike su pozdravili ravnatelj FKG u Visokom Zvonko Miličić, načelnica općine Amra Babić, predsjednik Udruge matematičara R. Boškovića Niko Sušac. Natjecanje je otvorio Mirko Trifunović ministar prosvjete u ZDŽ. Na otvaranju su i premijer ZDŽ-a Fikret Plevljak, predsjednik UO Društva matematičara RS gospodin Željko Potkonjak i dr. Šefket Arslanagić u ime PMF u Sarajevu.

U konkurenciji prvih razreda najbolja je bila Katarina Ivanković iz Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara, drugo mjesto osvojila je Naria Đedović iz Katoličkog školskog centra iz Tuzle, treće mjesto pripalo je Anti Senkoviću iz SŠ Pere Zečevića iz Odžaka.

U konkurenciji učenika drugih razreda prvo mjesto pripalo je Nikici Periću iz Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega, druga mjesto osvojila je Hana Čičević iz Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara, a treće mjesto pripalo je Ivoni Raguž iz SŠ iz Stoca. U konkurenciji trećih razreda najbolja je bila Irma Hadžić iz KŠC iz Tuzle, drugi je Nikola Mandić iz Gimnazije fra Grge Martića iz Mostara, dok je treće mjesto osvojio Luka Marušić iz Gimnazije fra Dominika Mandića iz Širokog Brijega.

U konkurenciji četvrtih razreda prvo mjesto pripalo je Nikolini Barišić iz SŠ iz Prozora, drugo mjesto osvojio je Mladen Peić iz KŠC “Sveti Franjo” iz Tuzle, a treće Ivan Bartolović iz Franjevačke klasične gimnazije iz Visokog. Devet učenika izborilo je i pravo nastupa na državnom natjecanju, a plasirali su se Katarina Ivanković, Nikica Perić, Irma Hadžić, Nikola Mandić, Luka Marušić, Nikolina Barišić, Mladen Peić, Ivan Bartulović i Domagoj Krešimir Jukić. Ovogodišnjem natjecanju najboljih matematičara pripomogli su uz županijska ministarstva i tvrtke Hypo banka, HT Eronet Mostar i JP Elektroprivreda HZ HB Mostar.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?