UPLATILI SREDSTVA

Naftni terminali u Pločama nastavljaju sa radom

terminali
VL FOTO
28.05.2010.
u 11:48

Računi NTF su tijekom 2009. godine u dva navrata bili blokirani, a od stečaja ih je spasila Vlada FBiH otplativši dio duga

Naftni terminali Federacije (NTF) u Pločama uplatili su na svoj račun 1,3 milijuna KM, čime su ostvarili uvjete za nastavak poslovanja. Dan ranije britanska tvrtka Deltagrip je pred Trgovačkim sudom u Dubrovniku zatražila da se preispitaju uvjeti za pokretanje stečaja poduzeća iz Ploča.

Računi NTF su tijekom 2009. godine u dva navrata bili blokirani, a od stečaja ih je spasila Vlada FBiH otplativši dio duga.

U prijedlogu sudu Deltagrip je naveo da NTF zbog prezaduženosti nije u stanju da im izmiriti dug od oko 2,4 milijuna KM. NTF je od Deltagripa 2006. godine uzeo zajam u visini od 3,5 milijuna KM, ali ga nije redovno otplaćivao. NTF je 2006. godine Deltagripu dao u najam dva skladišta, a prema dogovoru britanska tvrtka je od iznosa najamnine trebala odbijati dio za otplatu zajma.

Ibrahim Bećirbegović, generalni direktor Terminala Federacije, osnivača NTF-a, kaže da je Deltagrip od kolovoza 2009. do ožujka 2010. godine samoinicijativno odbijao dio duga od mjesečnog iznosa najamnine u iznosu koji je bio veći od dogovorenog.

Vedran Perše, odvjetnik Deltagripa, kaže da ova tvrtka nikad nije prestala plaćati najamninu, kako kažu u NTF-u, te da je ugovorom bilo utvrđeno do kojeg iznosa dvije tvrtke mogu prebijati međusobna potraživanja.

NTF je u dva navrata obavijestila Deltagrip da su dužni platiti punu cijenu najma, ali su ovi uplaćivali umanjeni iznos. Zbog toga su u NTF-u smatrali da je Deltagrip prekršio ugovor i da on za pločansko poduzeće više ne važi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?