Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Crna kronika

Nadrogirana braća se bola noževima do smrti

“Sve što vam još mogu reći je da se obračun dogodio u hodniku stana”, kazao je glasnogovornik Irfan Nefić
05. kolovoza 2010. u 14:10 1 komentara 595 prikaza
UBOJSTVO
Foto: VL FOTO

Merdas Babić (26) ubijen je nakon tragičnog okršaja s bratom Amarom Babićem (25), koji se dogodio u stanu u Ulici Ilije Engela, na broju 12, u sarajevskom naselju Otoka. Naime, jučer oko 10 sati nadrogirana braća su se međusobno sukobila noževima, nakon čega su obojica prevezena u bolnicu Koševo. Sat i pol kasnije, jedan od braće je podlegao ozljedama.

- Sve što vam još mogu reći je da se obračun dogodio u hodniku stana, rekao je policijski glasnogovornik Irfan Nefić. U bolnici Koševo su nam potvrdili da je Merdas preminuo u 11.20 sati od ubodne rane u trbuh. Njegov brat Amar je zadobio lakšu, dosta blažu ubodnu ranu, također u predjelu trbuha.

- On je sad na promatranju u bolnici i, ako se njegovo zdravstveno stanje ne zakomplicira, za tri-četiri sata bi trebao biti u pritvoru zbog sumnje da je ubio brata. Istraga o ovom događaju je u tijeku, kažu u MUP-u. Braća Babić u više navrata su se bezuspješno liječila u Centru za odvikavanje. O svojim počecima drogiranja je još prije tri godine javno progovorio Amar.

“Moj stariji brat je to koristio i on se nalazi ovdje u centru na liječenju. Ono najviše izlazio sam s njima, družio se s njegovim kolegama i to je najviše počelo iz nekog, kako da kažem, interesa, jer sam htio i ja probati. Probao sam, pušio tu travu, tako. Evo, vidite sami dokle sam ja došao. Imao sam problema dosta i sa zakonom i tako. Kliničku smrt sam preživio. Nije lako, te krize su neobjašnjive, govorio je Amar Babić, osumnjičeni za ubojstvo godinu dana starijeg Merdasa. Tri godine kasnije, droga je podmuklo uništila još jedan život.