SITUACIJA ALARMANTNA

Načelnik Tomislavgrada traži pomoć Oružanih snaga BiH

Tomislavgrad
06.02.2012.
u 21:02

Zahjev za angažman Oružanih snaga BiH je prema proceduri poslan Vladi HBŽ-a, koje je isti proslijedila federalnoj Vladi. Čeka se odgovor iz Sarajeva

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin poslao je zahtjev Oružanim snagama BiH za pomoć ovoj općini. To nam je potvrdio večeras u telefonskom razgovoru, te je istaknuo kako je stanje u ovoj općini katastrofalno.

- Svi putevi prema ostatku BiH su blokirani, kao i putevi prema selima u našoj općini. U nedjelju navečer smo uspjeli djelomično očistiti put put prema Livnu i poslali smo pacijente na dijalizu. Danas je taj put opet blokiran. Snijeg i dalje pada, potrebna nam je žurna pomoć - rekao nam je Vukadin.

Zahjev za angažman Oružanih snaga BiH je prema proceduri poslan Vladi HBŽ-a, koje je isti proslijedila federalnoj Vladi.

- Nadamo se kako ćemo u utorak dobiti neku reakciju i kako ćemo dobiti pomoć. Mi smo iskoristili sve svoje kapacitete, ali to jednostavno nije dovoljno. Sada nam je primarni cilj održavanje prometnica u gradu. Situacija je zaista alarmantna - dodao je Vukadin.

Očekuje se kako će se snježne padaline u ovom dijelu BiH nastaviti i u idućih nekoliko dana, s toga je ovoj općini potrebna brza reakcija federalnih vlasti, ali i vojske. U protivnom, prijeti opasnost od nestašice osnovnih prehrambenih proizvoda, lijekova, a pitanje je i koliko će Dom zdravlja još moći pružati usluge pacijentima kojih ovih dana ima mnogo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?