Obaranje ruku

Na svijetu nema jače ruke!

'tkalec_nnn_spo_171110'
''
18.11.2010.
u 10:05

Sve popularniji sport u Hrvatskoj dobio međunarodni turnir. Hrvatska neće na Svjetsko prvenstvo u Las Vegas, za taj novac organizira veliki turnir sa 150 natjecatelja.

Obaranje ruku kod nas nije naročito poznat sport, ali postaje sve popularniji. Zasad u našem savezu postoje tri kluba, no uskoro će se taj broj najmanje udvostručiti, jer osim tri zagrebačka kluba, na primanje u savez čekaju klubovi iz Krka, Nove Gradiške, Solina, Splita...

Zagrepčani će 18. studenoga u "Hemingwayu" moći vidjeti oko 150 boraca iz devet zemalja.

Borio se i Mario Mlinarić

– Imat ćemo i posebnoga gosta, dolazi i Bugarin Cvetan Gaševski koji je deset puta bio prvak Europe, šest puta svjetski prvak, bit će još vrhunskih boraca koji će nam mnogo toga pokazati, iako se Gaševski neće natjecati – kazao je predsjednik saveza Aleksandar Jakovac.

Program će početi vaganjem dana prije, a sam turnir, koji je i u kalendaru svjetskog saveza, vodit će Mario Mlinarić koji se i sam znao okušati u tom sportu.

Možda će netko čudno gledati na taj sport, no njime se bave ljudi raznih profila. Primjerice, hrvatski prvak do stotinu kilograma, Viktorio Sović, konobar je.

– Vagao je čaše koje nosi ljeti i ispalo je da nosi odjednom 24 kilograma u jednoj ruci. Nakon toga mu baš i nije lako trenirati – pričao nam je Andrija Tkalec koji je Sovićev kolega u klubu Spartanci.

I Andrija bi mu trebao biti veliki konkurent, u međusobnim odmjeravanjima tu su negdje.

Pomaže i poljoprivreda

– Treniram pet-šest puta tjedno, dva dana radim na tehnici obaranja, a ostalo vrijeme provodim u teretani. Uglavnom vježbam gornji dio tijela – kaže Tkalec, inače student pete godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. A kad vikendom nije u Zagrebu, vrijeme provodi u Podravini.

– Ondje roditeljima pomažem fizičkim radom u poljoprivredi, nije ni to loše za trening. Ali i u Podravini imam šipku na kojoj treniram, radim nebrojeno mnogo sklekova.

Hrvatski savez za obaranje ruku odlučio je da naši predstavnici ne idu u Las Vegas na Svjetsko prvenstvo.

– Bili smo u Moskvi i to je nevjerojatno skupo. Da smo odlučili poslati jednog predstavnika u SAD, morao bi s njim ići i netko iz saveza. Umjesto toga, za taj isti novac organizirali smo jaki međunarodni turnir u Zagrebu, sigurno najjači dosad u jugoistočnoj Europi. Ovako će nam doći brojni europski i svjetski borci koji će nas mnogo toga naučiti – objasnio je logičnu odluku predsjednik saveza Aleksandar Jakovac.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije