PORUKA HRVATIMA

Na spomeniku u Počitelju izvješene bh. i turska zastava

pocitelj
VL FOTO
10.06.2011.
u 11:06


Za razliku od zbunjenih turista, ovaj postupak je dosta uznemirio ovdašnje Hrvate

Na sahat-kuli u povijesnoj jezgri Počitelja izvješena je zastava Republike Turske. Mnogi turisti i prolaznici magistralnom cestom M-17 ostaju, kako su nam rekli, potpuno zbunjeni kada vide da je na počiteljskoj kuli, uz zastavu BiH, izvješena zastava Turske.

I turisti zbunjeni

Za razliku od zbunjenih turista, ovaj postupak je dosta uznemirio ovdašnje Hrvate, a osobito branitelje i obitelji poginulih branitelja iz akcije ‘Lipanjske zore’ koja se upravo ovih dana i obilježava u Počitelju i drugim dijelovima čapljinske općine. Stoga se ovo doživljava kao provokacija jer su obitelji poginulih branitelja uvjerene da je turska zastava postavljena baš u vrijeme obilježavanja 19. obljetnice oslobodilačke akcije u kojoj su združene hrvatske snage od JNA oslobodile ne samo Počitelj, već i ogroman prostor na lijevoj obali Neretve, od Mostara preko Čapljine do Stoca.

Da stvar bude još čudnija, počiteljska sahat-kula je proglašena nacionalnim spomenikom BiH. Oštećenje, uništenje ili prisvajanje spomenika, kao i nedopušteno obavljanje istraživanja i drugih radova na spomeniku predstavlja kazneno djelo - stoji, uz ostalo, u ploči pokraj kule koju je postavilo Povjerenstvo za očuvanje nacionalnih spomenika BiH.

Ista situacija bila je prije nekoliko godina u Stocu kada su Hrvati ovoga grada na stolačkoj tvrđavi Križevac izvjesili zastavu hrvatskoga naroda u BiH.

Nema reakcija

No, tada se na noge podigla cijela BiH, bilo je dosta incidenata jer su stolački Bošnjaci nasilno skidali te zastave, a Hrvati vraćali, a na kraju je reagiralo i navedeno povjerenstvo tvrdeći da se na nekom nacionalnom spomeniku BiH ne smiju nalaziti nikakva druga obilježja od obilježja države BiH. A, evo, sada u slučaju Počitelja je posve ista situacija, ali nema nikakve reakcije zbog postavljanja zastave druge države, u ovom slučaju Republike Turske.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar gmail
gmail
11:27 10.06.2011.

Evo ja sam hrvat i nisam se uznemirio. Ko je god objesio ove nek doda još i hrvatsku zastavu ili zastavu RH i nek se svako svojoj veseli...

Avatar gmail
gmail
11:35 10.06.2011.

i dodao bih, kad je već ovako na visoko, da svatko tko mrzi ljude koji vole svoje zastave , da dignu još malo više pogled na nebo i sjete se da je ovo ratno stanje, u kojem je jedini neprijatelj Sotona, a ne ljudi od krvi i mesa. I eto ti mira u BiH i svijetu.

PA
park
13:23 10.06.2011.

Nema potrebe da se branitelji uznemiruju , doduše oni su širom Hercegovine i srednje Bosne \"uhodani\" u postavljanju barjaka i križeva u Bošnjačkim četvrtima , pa možda oni bolje znaju šta su stime mislili poručiti muslimanima , pa ih sadaa \"pripala\" Turska zastava !!!?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?