Sabor

Na Saboru 17. prosinca završava se ujedinjenje HSS-a i NHI-ja

tiskovna
VL FOTO
04.12.2011.
u 11:50

Čolak je kazao kako će se na Saboru, konačno i uspješno, a nakon velikih turbulencija i „podmetanja klipova“, završiti ujedinjavanje HSS-a i NHI-ja

Izvještajno-izborni sabor HSS-NHI-ja održat će se 17. prosinca u Travniku. To je, naime, kazao predsjednik stranke Ante Čolak na tiskovnoj konferenciji održanoj u subotu u Travniku. Uz predsjednika Čolaka, sa srednjobosanskim novinarima razgovarali su i Tomislav Rajić, dr. Drago Džambas, Mislav Sučić i Franjo Mamuša.

Čolak je kazao kako će se na Saboru, konačno i uspješno, a nakon velikih turbulencija i „podmetanja klipova“, završiti ujedinjavanje HSS-a i NHI-ja, a tada će, jači i kompaktniji, krenuti zacrtanim putem. “Nisu nas uspjeli ni podijeliti ni ukloniti s političke scene. Idemo dalje, demokratiziramo se iznutra i izvana, a to će se pokazati i vidjeti i na našem saboru 17. prosinca”, kazao je Čolak navodeći i glavne ciljeve stranke od kojih se, ni pod koju cijenu, neće odustati. “Tražiti putove kako prirodno pravo Hrvata u BiH institucionizirati, pretočiti, prevesti ga u stvarno zakonsko pravo koje će biti istovjetno pravima koja imaju druga dva naroda“, dodao je Čolak naglasivši i potencirajući pitanje Hrvata središnje Bosne i Posavine, s kojim se ne smije i neće trgovati. “O svemu drugom sa strankama s hrvatskim predznakom, ali i s drugim strankama, možemo razgovarati i dogovarati se, ali o tomu ne“, ustvrdio je Čolak te napomenuo kako je uređenje BiH s dva entiteta i tri naroda nepravedno i neodrživo. Čolak je također kazao kako ne vjeruje da će ova sadašnja vlast, bez obzira na moguće rasplete, trajati sve četiri godine izbornog mandata.

Mnogo govora i pitanja novinara bilo je vezano uz osipanje stranke koje je znakovito baš u Srednjobosanskoj županiji, ali i na drugim područjima.

“Napuštaju nas oni članovi koji nisu mogli ostvariti svoje osobne ciljeve, a koji su im, kroz stranku, bili prioritetni. Odlaze oni koji nisu mogli prihvatiti naš stranački red prioriteta koji podrazumijeva, prije svega, stranački općehrvatski, pa tek onda osobni interes. Oni koji gledaju samo sebe i svoje osobne interese, dobro je što su nas napustili. Sada nas je manje, ali smo jači, kompaktniji“, kazao je Tomislav Rajić, dok je Ante Čolak kazao „kako su to oni članovi koji su HSS-NHI podrivali i razarali iznutra za interese izvana“. Mislav Sučić je kazao kako je bio tužan i razočaran što njihova stranka nije bila pozvana na Hrvatski narodni sabor. „To sigurno nije u interesu hrvatskoga naroda, ali mi se nikomu nećemo pokloniti, ljubiti ruku“, poručio je.

„Odlaze, otišli su iz naše stranke sitne šićardžije, a to je stranci dobro došlo. Znam, ova tvrdnja djeluje demagoški, ali je istinita. Jer, ovo je najbolje čišćenje naše stranke, katarza koju doživljavamo. Konsolidirat ćemo redove i ne treba žaliti, naprotiv, što su nas napustili zavedeni, prevareni, podmićeni, kupljeni...“, poručio je primarijus dr. Drago Džambas.

Komentara 1

MO
mošnjo
19:17 06.12.2011.

Koliko li je ovaj primarijus invalidnina sredio.....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?