Kakanj


Na roditeljskom sastanku morali biti - bosonogi

Kakanj
06.09.2012.
u 09:13

Glas škole “skinuli su cipele zbog novog parketa i rekonstrukcije škole”

Nesvakidašnja slika prenijela se iz učionica kakanjske osnovne škole “Rešad Kadić” gdje su roditelji djece tijekom redovitog roditeljskog sastanka morali biti - bosi. Naime, prema pisanju internet portala kakanj-x.com, na njihovu e-mail adresu stiglo je prosvjedno pismo roditelja učenika ove škole u kojem su kazali kako su 4. rujna u 11 sati u OŠ “Rešad Kadić” područna škola Krševac, bili pozvani na roditeljski sastanak pri čemu su roditelji sa istog “vraćeni”.

Vraćeni sa sastanka

Naime kada su roditelji došli na roditeljski sastanak na koji su pozvani, sa vrata škole su “vraćeni”, zbog “novog” parketa po kojem se kako je rekao učitelj Admir Gačić ne smije hodati u obući te da je jedino rješenje da izuju obuću pri ulasku u školu. Međutim, roditelji ističu da se učitelj Admir Gačić i sam šetao u cipelama dok je roditelje prinudio da roditeljskom sastanku nazoče bosi, da bi se i sam izuo nakon što su roditelji tražili da se ovaj incident iznese školskom odboru. Dalje, kako jedan roditelj navodi, nakon skidanja obuće konstatirao je “Eno vam Zenica, neka sam se ja vas riješio” jer dotični učitelj je stanovao u Varalićima dok trenutačno stanuje u Kaknju. Čitateljica ovog portala N. H., kazala je i kako ju je učitelj vrijeđao pa je bila prinuđena napustiti sastanak, pri čemu ona smatra da je takav čin poniženje i uvreda. Već sljedećeg dana stigao je i demanti od ravnateljice škole Azre Piljug, u kojem stoji kako je bio dogovor da školske 2012./13. učenici koriste posebnu obuću prilikom ulaska u učionice. - To je bila praksa i ranijih godina, ali od ove godine postoji poseban razlog, a to je što je u svibnju ove godine izvršena potpuna obnova i rekonstrukcija spomenute škole (između ostalog uvedeno je i podno grijanje), napisala je u demantiju Piljug. Također, kazala je i kako svi roditelji ove škole podržavaju ovu inicijativu jer se u neposrednoj blizini škole nalazi odlagalište otpada i zaostale hrpe otpadnog materijala pored koje učenici prolaze svakodnevno. - Neopravdano optuženi učitelj je i sam koristio posebnu obuću na roditeljskom sastanku, a s obzirom da je roditeljski sastanak dogovoren za vrijeme zadnjeg sata u prvoj smjeni kad su učenici još bili u učionicama, zamolio je roditelje da ne ulaze u obući u kojoj su došli isključivo iz razloga da se stvore higijensko-estetski prihvatljivi uvjeti za djecu tih istih roditelja, stoji u demantiju.

Higijenski uvjeti

Također, navedeno je i kako se u tom odjeljenju nalazi i jedan učenik s posebnim potrebama koji često sjedi na podu i kojem se moraju osigurati posebni higijenski uvjeti imajući u vidu njegovu poteškoću.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?