ubrzano spašavanje

Na obroncima planine pronađeni ostatci ruskog zrakoplova

'A cyclist rides past a Sukhoi Superjet 100, an airplane-participant of the MAKS-2009 international air show, in Zhukovsky, outside Moscow, August 14, 2009. The annual air show, a marketplace for airl
'SERGEI KARPUKHIN'
10.05.2012.
u 07:55

Krhotine Sukhoi Superjeta 100 pronađene su samo kilometar i pol od mjesta gdje se zrakoplovu izgubio svaki trag

Spasilačke ekipe približavaju se krhotinama nestalog ruskog zrakoplova marke Sukhoi koji je s gotovo 50 putnika nestao tijekom jučerašnjeg probnog leta u Indoneziji. Ostatke zrakoplova na litici planine Salak nedaleko vulkana u Zapadnoj Javi prvo je primijetio spasilački tim koji je helikopterom tragao za nestalim zrakoplovom, potvrdile su indonezijske vlasti.

Još uvijek nije poznato što je s putnicima zrakoplova čije krhotine su pronađene samo kilometar i pol od mjesta na kojemu se zrakoplovu izgubio svaki trag, javlja BBC, samo 50 minuta nakon polijetanja.

Tijekom probnog leta, inače drugog toga dana za Sukhoi Superjet 100, u zrakoplovu je bilo osam ruskih pilota i tehničara, predstavnici indonezijske zračne kompanije i novinari, a potragu a nestalim zrakoplovom u srijedu su onemogućavali snažni vjetrovi dok je spasiocima jutrošnja magla poprilično usporila potragu.

Podsjetimo, zrakoplov je jučer u 14 sati po lokalnom vremenu poletio iz zračne luke Halim Perdanakusuma u Jakarti, oko 14.50 s visine od 3000 metara spustio na visinu od oko 1800 metara i prekinuo kontakt s kontrolom leta. Usporedbe radi, planina Salak visoka je 2200 metara.

Čelnici kompanije koja proizvodi vojne zrakoplove zadnjih nekoliko mjeseci po Aziji promoviraju prvi putnički zrakoplov svoje kompanije koji može prevoziti do 100 putnika u želji da na indonezijskom tržištu prodaju nešto više od 40 primjeraka Sukhoi Superjeta.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?