Čapljina

Na Krupu pristiglo 167 natjecatelja iz 13 zemalja svijeta

Slike
10.08.2013.
u 11:58

Ovo je 15. svjetsko prvenstvo invalida i šesto svjetsko prvenstvo veterana

Svečano otvaranje Svjetskog prvenstva invalida i veterana u ribolovu održano je na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava, u Čapljini. Svjetsko prvenstvo otvorili su Željko Bogut predsjednik Organizacijskog odbora Svjetskog prvenstva kao predstavnik Vijeća ministara BiH i Claudio Matteoli predsjednik Svjetske ribolovne asocijacije.

Uspješna priprema


Program je počeo svečanim defileom reprezentacija sudionica – ukupno 13 zemalja, sa 167 natjecatelja. Potom je slijedilo intoniranje himni i pozdravni govori. Okupljenima se prvi obratio Tihomir Popović predsjednik Izvršnog odbora Organizacijskog odbora 15. svjetskog prvenstva invalida i 6. svjetskog prvenstva veterana. Potom su slijedila obraćanja Đorđa Klepića predsjednika Športsko ribolovnog saveza BiH, dr. Smiljana Vidića, načelnika općine Čapljina, Željka Boguta predsjednika Organizacijskog odbora i na kraju Claudia Matteolija predsjednika Svjetske ribolovne asocijacije. Dok su čelnici ribolovnih saveza i asocijacija akcent u svojim obraćanjima dali na sportski aspekt poželjevši ribičima povoljne uvjete za natjecanje. Željko Bogut, predsjednik Organizacijskog odbora uz ostalo je naglasio: “Koliko smo se uspješno pripremili, nemojte suditi po greškama koje smo nenamjerno napravili, nego sudite po želji da vas ugostimo na najbolji mogući način, da se družimo i da ponesete najbolje uspomene iz naše zemlje. Želja nam je da i poslije prvenstva budete naši dragi gosti i dobri prijatelji”. Dr. Smiljan Vidić načelnik općine Čapljina koja je stjecajem okolnosti generalni sponzor, uz riječi dobrodošlice, istaknuo je i prirodne, kulturne i povijesne znamenitosti čapljinskog kraja, što je u svom obraćanju potvrdio i Claudio Matteoli predsjednik Svjetske ribolovne asocijacije. Programu su na središnjem glavnom trgu u Čapljini, koja je domaćin natjecanja, vodili Josip Pjevac i Tibor Mioč članovi Športsko-ribolovnog društva Bjelave iz Čapljine.


Borba za medalje

Nakon trodnevnih neslužbenih i jednodnevnog službenog treninga ribiči na svjetskom prvenstvu invalida i veterana, danas kreću u borbu za medalje. Natjecanje invalida na Krupi počet će od 8.30 i trajati do 13.30 sati, dok natjecanje veterana počinje također, u 8.30, ali će trajati do 14.30 sati. Ista satnica planirana je i za nedjelju, a gledatelji su na ribolovno natjecanje, naravno, dobrodošli.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?