kosor: nisu me zvali

Na godišnjicu utemeljenja HDZ-a došli svi osnivatelji, ali ne i Kosor

HDZ,OBLJETNICA,JARUN (1)
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
1/7
17.06.2012.
u 14:46

Na svečanom stranačkom skupu nije se pojavila i donedavna predsjednica Jadranka Kosor koja novinarima rekla da neće doći jer je samo dobila pozivnicu za domjenak, a to su kasnije demantirali iz stranke

Na obilježavanju 23. godišnjice utemeljenja HDZ-a u prostorijama NK Jaruna, gdje su se na poziv novog predsjednika i čelništva HDZ-a, okupili svi utemeljitelji bez obzira kojoj stranci danas pripadali, Tomislav Karamarko najavio je kako je stranka napokon konsolidirana i da od sutra postaje prava oporba nesposobnoj Milanovićevoj vladi.

- Sutra imamo novinsku konferenciju na kojoj ćemo se baviti inventurom rada vlasti. Umjesto sto dobili su dvjesto dana odmora, ali to im ništa nije značilo. Nismo pretiha oporba. Čut ćete nas! - rekao je T. Karamarko najavljujući kako će na sutrašnjoj inventuri pokazati čime se ova vlast bavila otkako je preuzela vođenje države. - Sutra ćemo izaći s analizom rada Sabora u šest mjeseci. Vidjet ćete da je dosta točaka na Saboru bilo samo izvješće o prošlogodišnjem i pretprošlogodišnjem radu izvjesnih institucija. Malo je bilo onih progresivnih točaka koje bi ukazivale na to da ova vlast ima planove i da nekim zakonskim odrednicama žele spriječiti negativne trednove u gospodarstvu - dodao je Karamako. Opovrgnuo je da je s njegove strane bilo ikakvih pokušaja stupanja u kontakt s Branimirom Glavašem, a priče o "slanju njegovih izaslanika u mostarski zatvor" nazvao je običnom dezinformacijom.

Govoreći pred utemeljiteljima i gostima na svečanoj sjednici u baraci gdje je Franjo Tuđman prije 23 godine osnovao HDZ-e, novi predsjednik je iziričito naglasio kako HDZ kojega on vodi više neće biti "bez okusa i mirisa". - Vrijeme je da u EU uđemo s punim imenom i prezimenom, a to ime i prezime ispisivali su dr. Franjo Tuđman, HDZ i hrvatski branitelji, a nikakav Josip Broz Tito i oni koji se pozivaju na njega - rekao je Karamarko i naglasio kako u HDZ-u više neće biti ideološkog vrludanja kao do sada.

Na HDZ-ovu godišnjicu utemeljenja pozvani su svi utemeljitelji bez obzira u kojoj se stranci danas nalaze. Bili su tu brojni "stari" članovi HDZ-a, a od onih koji više nisu u stranci svakako je najzanimljivi Ivan Vekić, bivši ratni ministar. On je govorio na svečanoj sjednici kazavši kako je HDZ nastao od časnih ljudi, te poručio Karamarku da ne gubi dragocijene ljude na račun onih koji dolaze u drugom ešalonu i koji se samo znaju dodvoravati moćnima. Iako je pozvan među utemeljiteljima nije viđen Josip Manolić, a novinare je najviše zanimalo zašto se na svečanom stranačkom skupu nije pojavila i donedavna predsjednica Jadranka Kosor. Njen kolega Vladimir Šeks, koji je došao na svečanost, rekao je da, koliko on zna, J. Kosor nije pozvana. Ona je pak novinarima poručila da neće doći jer je samo dobila pozivnicu za domjenak, a to su kasnije demantirali iz stranke govoreći da je dobila poziv za svečanu sjednicu i domjenak.

U prostorijama NK Jaruna bili su i bivši predsjednik Sabora Luka Bebić, Karamarkovi protukandidati na stranačkim izborima Domagoj Ivan Milošević i Darko Milinović. Novinare je zanimalo zašto Milinović nije u momčadi starog HDZ-a koji je igrao protiv Mladeži i pobijedio ih sa 6:2. - Nedavno sam operirao hrskavicu u nosu i ne mogu igrati zbog straha od povrede. A da igram i da me slučajno Kalmeta loptom pogodi u nos, što bi rekli - kroza smijeh je rekao Milinović, naglašavajući kako on svoje mjesto u novom HDZ-u vidi u svom Županijskom odboru.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 4

OB
-obrisani-
18:09 17.06.2012.

Više od 75% nazočnih nije bilo a nije ni znalo za HDZ 1989.g. kada se je osnivao u prostorijama NK Jaruna. Prvobitno je trebala biti osnivačka skupština u hotelu Panorama, ali je glede izbjegavanja susreta sa milicijom pokojni predsjednik Tuđman prebacio skup na Jarun. Do sada je uvriježena praksa pojedinaca u HDZ-u da prepravljaju datume učlanjenja u stranku kao i datume sudjelovanja u Domovinskome ratu, ali ima nas još uvijek koji pamtimo. Smatram da je ovo jedan promašeni skup.

OB
-obrisani-
18:13 17.06.2012.

Evo i dodatka dok me drži. Kada smo mi pošteni članovi stranke išli u borbu za neovisnost, pojedinci su se bogatili i krali sve što im je došlo pod ruku, osigurali su svojim potomcima bezbrižan život u obilju para, beneficija, materijalnih sredstava, školovanja i funkcija. Mi smo dobili kar......., zar je trebalo da budemo svi nepošteni, lopovi i ubice?

CI
cinbenik
06:39 18.06.2012.

HDZe se ponovo seli na pogresan put............Kako misli biti oporba i napadati novu vlast,kada su najveci krivci za sadasnje stanje drzave,a to pokazuju i sudovi koji se vode protiv njih i protiv pojedinaca,a da je sve istjerano na cistac mnogi bi se jos nasli na sudu...........Takodje je suluda opcija isticati djela pokojnog presednika kada cinjenice govore drugacije..........Sve je viose istine da je i on uz Cetnika Slobu doprinio smjeru zbivanja na ovim prostorima............Branitelji gdje je bio najtezi rat takodje su mu pisali pisma za izdaju i zapovjednici koji su privodjeni i zatbarani............o BiH i Posavini da nepricamo...........Hrvatska je dobila samo potvrdu samostalnosti u granicama koje su ostale od Tita,plan Tudjmana o banovinama i preseljaju Hrvata i spajanje Hercegovine sa Hrvatskom nije uspio.........Na koji nacin se misli velicati lik i djelo i graditi od biraca postenje i istina....................

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?