POTRAGA

“Na glavu sam mu stavila kapicu plišanog mede”

milica
VL FOTO
06.12.2010.
u 12:23

U trenutku nestanka dječak se ispred kuće igrao s ocem Milanom Orozem. Bili su udaljeni samo par metara

Potraga za dvogodišnjim Damjanom Orozem iz Čelinca, koji je u petak nestao na obali nabujale rijeke Vrbanje, ni jučer nije dala nikakve rezultate.

- Iako je vodostaj Vrbanje u posljednja dva dana opao, voda je i dalje veoma mutna što znatno otežava potragu. Korito rijeke jučer smo pretraživali nizvodno od mjesta nestanka pa sve do ušća Vrbanje u Vrbas. Nažalost nikakav trag nismo pronašli i potraga se nastavlja i danas - navode u CJS-u Banja Luka.

Igrao se s ocem

Podsjetimo, dvogodišnji Damjan nestao je u blizini svoje kuće, koja se nalazi na obali Vrbanje u čelinačkom naselju Luke. U trenutku nestanka dječak se ispred kuće igrao s ocem Milanom Orozem. Bili su udaljeni samo nekoliko metara, a Milan je ispričao da se samo za trenutak okrenuo prema kući kako bi zakopčao jaknu. To je potrajalo par sekundi, jer se rajferšlus zaglavio, a kada se okrenuo, Damjan je nestao. Od tada dječaka više nitko nije vidio, a Milan pretpostavlja da se dječak okliznuo i pao u nabujalu Vrbanju.

Svaki dan išli u šetnju

Milica Oroz, neutješna majka nestalog dječaka, kroz suze priča da je sina obukla i spremila da ide u šetnju s ocem.

- Svaki dan Milan vodi Damjana u šetnju. Kao i svaki put do tada, spremila sam dijete, obukla ga u plavu jaknicu. Budući da je bilo hladno, na glavu sam mu stavila njegovu omiljenu kapu u obliku plišanog mede, a na nogama je nosio crne čizme. Izašao je ispred kuće i Milan je išao s njim. Međutim, samo za trenutak Milan se okrenuo kako bi zakopčao jaknu i Damjan je nestao. To je bio trenutak i nije nam jasno kako je tako mogao nestati - jecajući govori Milica. Kaže da je u prvi mah pomislila da se Damjan sakrio iza jednog kamiona.

Ali, djetetu nije bilo ni traga ni glasa. Svi susjedi odmah su nam se pridružili u potrazi. U potragu su se uključili policija i ronioci, ali sve je uzaludno. Već tri dana djetetu nema traga i izgubila sam svaku nadu da je živ i da ćemo ga naći - rekla je Orozeva, čiji izraz lica otkriva nezamislivu bol i psihičku iscrpljenost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?