TRŽIŠTE

Na bh. tržištu prodano 600 opasnih fenova koji izazivaju kratki spoj

kosa
VL FOTO
22.05.2010.
u 11:29

Sporni proizvod je zbog kratkog spoja opasan i kada nije u funkciji. Još se ne zna koliko ga ima u prodaji

Nakon što je prije nekoliko dana u Njemačkoj jedan od kupaca prijavio kvar koji dovodi do kratkog spoja na fenu proizvođača Braun, njemačka kompanija Braun iz Kronberga je objavila da iz prodaje povlači sve Braun Satin Pro i Braun Satin Hair Colour fenove za kosu, koji su proizvedeni tijekom 2007. i 2008.

Prevencija

Radi se o dragovoljnom povlačenju proizvoda s tržišta, a cilj je prevencija. Ova odluka se ne odnosi ni na jedan drugi Braunov fen za kosu ili drugi aparat za njegu kose, pa ih potrošači mogu s potpunim povjerenjen nastaviti koristiti. Prema riječima Maide Agić iz PROCTER & GAMBLE d.o.o. Sarajevo, doznajemo kako je na bosanskohercegovačkom tržištu do sada prodano ukupno 600 spornih fenova. Iste su građani, prema njezinim riječima, mogli kupiti u većim i manjim prodajnim centrima diljem zemlje. Ističe kako još uvijek nije poznato kolika se količina spornog proizvoda nalazi u trgovina u Bosni i Hercegovini te da će se to znati tek nakon što se svi proizvodi povuku iz prodaje. Također je naglasila da kod nas nije zabilježen niti jedan slučaj kvara zbog kojeg se proizvod povlači s tržišta.

Službeno obrazloženje je pak da je ovaj opoziv započet zato što mali broj ovih fenova za kosu nije ispunio Braunove standarde kvaliteta, zbog čega predstavljaju rizik po sigurnu upotrebu ukoliko se ne koriste prema priloženim uputstvima.

Mali rizik

To u praksi znači da postoji mali rizik da navedeni fenovi za kosu mogu dovesti do kratkog spoja, pregrijavanja ili izbijanja plamena ako ostanu uključeni u struju u vlažnoj sredini, čak i kada nisu u funkciji. Upravo zbog toga, nakon što provjere posjeduju li navedene fenove za kosu, potrošači se mole da odmah isključe fen za kosu iz struje i da ga više ne koriste, upozorili su iz PROCTER & GAMBLE Sarajevo. Kupci koji posjeduju sporni proizvod, mogu se javiti na broj servisnog centra 033/-223-797, gdje će dobiti daljnje upute.

Ključne riječi

Komentara 1

BO
bonsai
07:32 23.05.2010.

gdje se mogu nabaviti da poklonimo jedan Kosorici !?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?