Europsko prvenstvo

Muška reprezentacija BiH osvojila broncu na Europskom prvenstvu

karate
Stojan Lasić
10.05.2010.
u 10:49

Reprezentacija u sastavu Kupusović, Zukan, Mandarić, Biokšić, Adilović i Cakić u borbi za treće mjesto porazila je najbolju reprezentaciju Rusije

Muška seniorska karate reprezentacija BiH osvojila je treće i brončanu medalju u muškoj konkurenciji na netom održanom 45. karate prvenstvu u Ateni.

Veliki uspjeh

Karate u BiH je nakon još jednog velikog natjecanja potvrdio da je najtrofejniji bh. sport u seniorskoj konkurenciji. Muška seniorska vrsta, čiji je izbornik inačeSuad Ćupina, nastupila je u sastavu: Alem Kupusović, Admir Zukan, Oliver Mandarić, Toni Biokšić, Aldin Adilović i Mensur Cakić.

- Na prošlom Europskom prvenstvu održanom u Zagrebu nismo uspjeli doći do medalje, ali naša reprezentacija još od 2001. s velikih natjecanja donosi medalje. Moram ovoga puta izraziti zadovoljstvo osvojenom broncom. Malo nam je nedostajalo da uđemo u finale, ali to ‘malo’ u budućnosti još moramo nadograditi, kazao nam je Radoslav Dojčinović, glavni tajnik Karate saveza BiH.

U borbama za finale EP-a reprezentacija BiH tijesno je poražena od Turske. U borbi za treće mjesto najbolja muška bh. karate vrsta bila je bolja od reprezentacije Rusije. Inače, u prvom kolu muška bh. vrsta je slavila protiv Belgije, u drugom kolu ostvarena je pobjeda protiv Nizozemske, dok su u trećem kolu svladali reprezentaciju Francuske.

Pojedinačni uspjesi

Osim velikog uspjeha muškog ‘kumite’ tima, prethodnih dana Europskog prvenstva, zapažene su uspjehe u pojedinačnoj konkurenciji ostvarili Amel Kupusović, koji se okitio srebrenom medaljom u kategoriji do 84 kilograma, te Mirsada Suljaković, koja je u kategoriji do 61 kilograma osvojila broncu. Osim izbornika reprezentacije Suada Ćupine i Fikreta Selmana, te 17 natjecatelja, u Atenu je još putovao i izbornik juniorske bh. vrste Miroslav Klepić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije