pakistan

Musharrafa optužili za ubojstvo Bhutto i produžili mu pritvor

pervez musharraf
Reuters/PIXSELL
30.04.2013.
u 09:13

Musharraf se već nalazi u kućnom pritvoru koji istječe 4. svibnja i to zato što je raspustio suce nakon što je u studenom 2007. uveo izvanredno stanje u državi.

Bivšem pakistanskom predsjedniku Pervezu Musharrafu antiteroristički sud u Rawalpindiju u utorak ujutro produžio je kućni pritvor zbog optužbi za ubojstvo bivše pakistanske premijerke Benazir Bhutto.

Pritvor mu je produžen na sljedećih 14 dana, odnosno do 14. svibnja, javlja Dawn.com. Musharraf se već nalazi u kućnom pritvoru koji istječe 4. svibnja i to zato što je raspustio suce nakon što je u studenom 2007. uveo izvanredno stanje u državi. Nekoliko tjedana poslije ubijena je i premijerka Bhutto, no unatoč dugotrajnom sudskom procesu, za njeno ubojstvo nitko nikada nije optužen.

Nakon povratka u zemlju Musharaff je 19. svibnja uhićen, a zahtjev njegova branitelja da se brani sa slobode je odbijen.

>>Pakistanski sud izdao nalog za uhićenje Perveza Musharrafa

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije