Svjedočenje

Mravak priznao da mu je Sanader izravno naređivao

Ivan Mravak
Goran Jakuš/Pixsell
10.12.2010.
u 00:16

Bivši šef HEP-a dotakao se i uloga Luke Bebića, Damira Polančeca, Krešimira Ćosića, Božidara Kalmete i Branka Vukelića.

Ivan Mravak, bivši predsjednik uprave HEP-a, ljetos se, nakon proširenja istrage o HEP-u zbog poslovanja s Diokijem Roberta Ježića, odlučio na zaokret u obrani te pred istražiteljima otvoreno govorio o ulozi Ive Sanadera u malverzacijama u HEP-u za vrijeme Mravkova mandata.

Bivši šef HEP-a tijekom svojih svjedočenja u statusu osumnjičenika, ali i svjedoka, priznao je u USKOK-u da je ispunjavao naloge koje mu je osobno davao Sanader. Na njegov je zahtjev, kazao je Mravak, i potpisao ugovor bez zaštitne klauzule 2007. godine o isporuci struje šibenskom TLM-u i mostarskom Aluminiju. Zbog tog ga je ugovora, otkrio je Mravak istražiteljima, osobno zvao i Krešimir Ćosić, bivši član HEP-ove uprave, jasno mu davši do znanja da mora sačiniti ugovor po Sanaderovoj mjeri.

Mravkov iskaz jedan je od najduže iznošenih u USKOK-u, a tijekom svojih svjedočenja bivši šef HEP-a također se dotakao uloga Luke Bebića, Damira Polančeca, Krešimira Ćosića, Božidara Kalmete i Branka Vukelića u malverzacijama koje su se tijekom pet godina odvijale u tome državnom poduzeću. Mravak je također istražiteljima predočio i svoje osobne bilješke koje je vodio čitavo vrijeme. U njima je zapisivao detalje s raznih sastanaka, te je na kraju tako pred istražiteljima i potkrijepio vjerodostojnost svojih navoda.

*Veliki specijal na 30 stranica o bijegu Ive Sanadera čitajte sutra u tiskanom izdanju Večernjeg lista!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?