Ratimir Martinović

Mozart, Ravel, Debussy, Bach, Chopin, odgovarali su trenutku

Mostarsko proljeće
Stojan Lasić
20.05.2010.
u 14:24

U pripremi je potpisivanje sporazuma o trajnoj kulturnoj suradnji između Kotor Arta i Mostarskog proljeća,

U ponedjeljak ujutro, kad smo telefonski razgovarali s njim, Ratimir Martinović u Italiji je čekao let za Beograd. Iz Beograda je kasno, također zrakoplovom, stigao u Sarajevo, otkud se odmah zaputio u Mostar.

Vrsni umjetnik

U utorak navečer, na koncertu u sklopu Mostarskoga proljeća, u Galeriji kraljice Katarine bio je odmoran i raspoložen. Baš za pravi glazbeni užitak, kakav je i priredio publici koja ga je nekoliko puta vraćala na bis. Ovaj vrsni umjetnik, koji u svijetu vrijedi za jednog od vodećih među pijanistima mlađega naraštaja, gotovo da i nema slobodnog vremena u svome prenatrpanom rasporedu nastupa. Italija, Turska, SAD, Francuska, Velika Britanija, Grčka, Španjolska, Estonija, Meksiko, Brazil, RH, Poljska, destinacije su gdje ove godine gostuje. Utemeljitelj i umjetnički ravnatelj međunarodnog festivala Kotor Art, inače Kotoranin rođenjem, otkriva:

Magistrirao na Bachu

- O Mostarskom proljeću mnogo sam slušao, mnogo je komplimenata na račun vašeg festivala došlo do mene. Gosp. Josip Muselimović bio je i naš gost na Kotor Artu i drago mi je što je, prvi put, i na ovaj način, mojim nastupom, otvorena konkretna suradnja između naših festivala. U pripremi je potpisivanje sporazuma o trajnoj kulturnoj suradnji između Kotor Arta i Mostarskog proljeća, što me posebno veseli, jer ćemo dobre veze između naša dva grada, naša dva festivala, ovim i službeno potvrditi. Trenutačno sam okupiran formiranjem Unije mediteranskih festivala i s tom inicijativom krenuli smo iz španjolske Grenade. Naravno, u našim planovima je i Mostar koji zaslužuje naći se upravo na tome festivalskom zemljovidu gradova Mediterana - otkriva Martinović, koji je inače magistrirao na veoma zahtjevnom Bachovu cjelovečernjem programu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije