'1:1 je očekivano'

Mourinho o Šimuniću: Sve je to nogomet, potez je bio legitiman!

Jose Mourinho (1)
Marko Prpić/Pixsell
09.09.2013.
u 13:31

– Generalno su igrači obje momčadi demonstrirali fair play – rekao je Mourinho po odlasku iz Beograda

Trener Chelseaja Jose Mourinho bio je jedno od najatraktivnijih imena na tribinama Marakane prošli petak. Portugalski stručnjak uživo je pratio ogled Hrvatske i Srbije. Na odlasku su ga tamošnji mediji uhvatili na aerodromu i zamolili da komentira "nogometni rat Srba i Hrvata".

– Utakmica je bila korektna – kratko će Mourinho koji je onda bio upitan da detaljnije komentira dva crvena kartona i Šimunićev start na Sulejmaniju.

– OK, bila su dva isključenja, ali ponekad crveni kartoni ne znače i nesportsko ponašanje. Nogomet je to, grubi startovi nekad su neizostavan dio utakmice. Posebno ovakve. Igrači su bili primorani napraviti te faulove kako bi spriječili protivnika da dođe do prednosti. Sve je to legitimno, ali generalno su igrači obje momčadi demonstrirali fair play – rekao je Mourinho.

Osvrnuo se i na rezultat (1:1).

– Srbija je stvorila veći broj prilika, osobito u prvom poluvremenu. S druge strane, hrvatsku je momčad teško pobijediti. Dugo igraju zajedno, organizirani su i imaju iskustva. Srbija ima mladu i perspektivnu momčad. Na kraju, neriješen ishod je i očekivan – zaključio je Mourinho.

>> Srbi apeliraju na Fifu: Izbacite životinju Šimunića doživotno iz nogometa

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije