TRAGEDIJA

Mladić golfom pretjecao pa ubio bivšeg policajca (46)

gradiska
VL FOTO
16.09.2010.
u 08:12

Damir Mirković iz Stare Gradiške u Hrvatskoj poginuo na biciklu pri povratku kući nakon posjeta bratiću

Više od 12 sati trajalo je identificiranje biciklista Damira Mirkovića (46), bivšeg policajca iz Stare Gradiške u Hrvatskoj, koji je poginuo u prometnoj nesreći, kada ga je golfom 2 udario mladić Milovan Kovačević (20) iz Nove Gradiške. Od siline udara, nesretni Damir je odletio nekoliko metara i na mjestu ostao mrtav. Uzrok tragedije je najvjerojatnije prebrza vožnja. Naime, mladić je izgubio kontrolu te prešao u lijevi trak pa je prednjom i bočnom lijevom stranom vozila udario u biciklista, koji je naišao iz suprotnog smjera.

Dvojica svjedoka


Dvojica očevidaca tragedije, koji su u trenutku udara išli iza golfa 2, kažu da je šokirani vozač nakon udara izašao iz automobila i, vidjevši što je napravio, uhvatio se za glavu i panično pobjegao s mjesta nesreće.

- Automobil je ostavio na cesti, a vjerojatno kada je došao sebi, ponovno se vratio. Taj golf 2 nas je prethodno prestigao velikom brzinom. Pri tome je jedva izbjegao sudar s jednim vozilom te je kotačima zahvatio bankinu, što ga je i bacilo u lijevi trak. Naletio je na biciklista, koji je od siline udara odletio u zrak i pao kod ograde pokraj ceste. Golf se potom nekoliko puta zarotirao i zaustavio, pričaju svjedoci. Jedan od njih kaže da je odmah priskočio u pomoć unesrećenom čovjeku koji je polomljeno nepomično ležao obliven krvlju.

- Bio je to stravičan prizor! Nekoliko minuta nesretni čovjek je još davao znakove života, ali je ubrzo preminuo, dodaju očevici. Bojan Brkić, vlasnik kuće ispred koje se nesreća dogodila, kaže da je čuo jak udarac pa je izašao na ulicu vidjeti što se događa. I on je htio pomoći, ali više nije bilo spasa za neznanca.

Bratić ga prepoznao

U policiji navode da je tijelo prebačeno u Zavod za sudsku medicinu u Banjoj Luci. - Identitet biciklista nije bio poznat sve do podne, kada ga je identificirao bratić, koji je Mirkovićevo tijelo preuzeo radi pokopa. Po nalogu Okružnog tužiteljstva urađena je obdukcija i tom prilikom utvrđeno je da je Mirković podlegao uslijed višestrukih ozljeda glave, grudnog koša i nogu. Točan uzrok nesreće bit će poznat nakon što se izvrši tehnički pregled automobila i sva potrebna vještačenja, oprezno će iz banjolučke policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije