Haaški sud

Mladić će iz protesta odbiti izjašnjavanje o krivnji

\'Former Bosnian Serb commander Ratko Mladic appears in court at the International Criminal Tribunal for the former Yugoslavia (ICTY) in the Hague, June 3, 2011. Mladic appeared on Friday before the Y
Reuters/Pixsell
04.07.2011.
u 08:18

Na bojkot suda odlučio se zbog toga što Haag još uvijek nije odobrio njegov odvjetnički tim te traže još vremena za provjeru

Ratko Mladić bojkotirat će današnje saslušanje pred haaškim Tribunalom, najavio je njegov odvjetnik. Na to se odlučio, kako prenosi BBC, iz razloga što Haag još uvijek nije potvrdio njegov odvjetnički tim. Tribunal je, naime, zatražio još vremena za provjeru Miloša Šaljića, kojega po trdnjama samog Šaljića, Mladić, uz još jednog ruskog odvjetnika, želi u svome timu.

Na današnjem saslušanju Mladića će po službenoj dužnosti braniti Aleksandar Aleksić, a Šaljić tvrdi kako je Mladić natjeran da se pojavi pred Tribunalom gdje se zasigurno neće izjasniti o krivnji.

Prema pravilniku haaškog suda ako se optuženik odbija izjasniti o krivnji u zapisnik se automatski unosi kako se ne smatra krivim.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?