Zabavni sadržaji

Mladi zabavu traže u drugim gradovima

koncert
Zvonimir Čilić
08.05.2012.
u 10:11

Noćni, zabavni i kulturni život u Vitezu je prema tvrdnjama njegovih stanovnika zadovoljavajući, a mogao bi biti i bolji

Kakav je kulturno-zabavni život mladih u Vitezu? Zadovoljava li osnovne kriterije ponude, kvalitete, raznolikosti...?

Oslikati stanje

I kao svugdje i u svakom manjem gradu u BiH, pa i na širem području, tako i u Vitezu, odgovor nije jednoznačan, nego su mišljenja i viđenja toliko različita da ocjene i tvrdnje idu od jedne do druge krajnosti. Jer, jedni su zadovoljni, tvrde da je Vitez, u onom pozitivnom smislu, daleko iznad prosjeka, dok drugi tvrde da je kvaliteta kulturno-zabavnog života nikakva i nikako ne može dobiti prolaznu ocjenu. A sada, u takvim ocjenama i viđenjima, biti sudac baš i nije lako, pa je bolje i jednostavnije “oslikati“ stanje konkretnim podacima pa neka onda, ako je to uopće na takav način i moguće, svatko sudi, prosuđuje i ocjenjuje. U Vitezu je u prošloj godini igrano tridesetak kazališnih predstava u izvedbi lokalnih kazališnih skupina i nekoliko gostujućih kazališta iz BiH i Hrvatske. Udruga mladih “Enter“, brojna i vrlo aktivna u kulturnom životu Viteza, ali i u ekološkim, humanitarnim i drugim aktivnostima, u čijem je sastavu i Gradsko kazalište mladih, jedno je od najboljih i najuspješnijih u BiH i rado su viđeni gosti u gradovima BiH i Hrvatske, a stižu pozivi iz Hrvatske, čak i iz Australije, Novog Zelanda. Samo u prošloj godini izveli su četiri premijerne predstave, a 2010. i 2011. bili su najuspješniji u srednjoškolskom dramskom stvaralaštvu u BiH. Samo u svom gradu u prošloj godini izveli su dvadesetak predstava i tradicionalno organizirali Dane kazališta u Vitezu. U okviru KUD “Lašva“ također djeluje kazališni ansambl, a u okviru ovoga Društva organiziraju predstavljanje knjiga, izložbe, likovne kolonije, školu slikanja...! Većdvije godine u Vitezu djeluje i Ambijentalni teatar koji svojim nastupima sve više budi interes građana, a HKD Napredak i KUD Topala njeguju i prezentiraju kulturnu baštinu Hrvata srednje Bosne i Hrvata uopće i kroz brojne sekcije okupljaju veliki broj mladih, ali i starijih članova.

Mješoviti ansambl

Jedan od kulturnih brendova Viteza je Mješoviti pjevački ansambl “Viteški akordi“ i Udruga “Hrvatska žena“ koja čuva i njeguje tradiciju Hrvata, što čini i Muška pjevačka skupina “Krčevine“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?