MILORAD DODIK:

Mjesto bh premijera autentičnom pripadniku hrvatskog naroda

dodik
Dejan Moconja/VLM/Pixsell
16.12.2010.
u 08:43

Želimo da se što prije formira vlast, ali mjesto premijera treba pripasti autentičnom pripadniku hrvatskog naroda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tvrdi da Republika Srpska želi mir te u “njoj ne stanuje avanturizam”. “Želimo obraniti našu autonomiju, držim to legitimnim i legalnim, ali smo isto tako za razvoj koji omogućava euroatlantske integracije, u okvirima koji neće biti na štetu Republike Srpske, njezine autonomije, subjektiviteta i prava na identitet”, kazao je Dodik. Dodao je i da Republika Srpska želi dati nesumnjiv doprinos stabilizaciji prilika u BiH i regiji, a ima i odgovore, kako kaže, na sva otvorena pitanja koja su ovih dana izazov za sve u ovoj zemlji.

“Želimo da se što prije formira vlast i Vijeće ministara BiH, ali idemo tamo s jasnim stavom da mjesto predsjedatelja treba pripasti autentičnom pripadniku hrvatskog naroda. Smatramo da je to dobro za BiH i nadam se da zbog toga ne trebamo imati bilo kakav osjećaj odgovornosti koji podrazumijeva da trebamo prihvatiti neke druge inicijative koje su, isto tako, relevantne”, naglasio je Dodik, koji je i predsjednik SNSD-a.

Cilj mu je, naglašava, mirna i stabilna Republika Srpska, a u mirnoj i stabilnoj Bosni i Hercegovini, RS koja “neće biti kao ona od prije nekoliko godina iz koje je bilo lako odnijeti bilo koju nadležnost”. “RS je dobro pročitala Dayton i Ustav, ali isto tako zna koji su izazovi europskih integracija. Cilj nam je Republika Srpska koja nikom ne želi loše i koja nije formirana da bi bilo kome činila loše, ali koja očekuje da se i prema njoj čini dobro”, naglasio je novoimenovani predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?