problemi na granici

Mirko: Umalo su me deportirali iz Kanade!

Mirko Filipovic
Slavko Midzor/PIXSELL
14.06.2010.
u 12:03

Malo je nedostajalo da Cro Cop ne nastupi u GM Placeu i da bude deportiran kući.

Da nije šala kazuje i činjenica da su službenici Imigracijskog ureda zadržali njegovu putovnicu u vancouverskoj zračnoj luci sve do njegova nedjeljnog odlaska.
Mirko je vrlo brzo shvatio da je vrag odnio šalu i da Kanađane vrlo ozbiljno zanima njegova vojno-policijska prošlost.

– Prvi dan zadržali su me četiri sata, a sutradan još dva. Premda nisu bili zadovoljni mojim odgovorima pustili su me da prespavam u gradu, u hotelu, i zatražili da razmislim o postavljenim pitanjima. Prijetila mi je deportacija, no diglo se hrvatsko veleposlanstvo, konzul je hitno doputovao iz Otawe, a UFC je angažirao najboljeg odvjetnika za imigracijska pitanja. Oni su očito znali što će se dogoditi jer me odvjetnik dočekao po slijetanju u zračnu luku.

Premda će neki članovi njegova stožera povjerovati u teoriju zavjere – ili je neki “dobronamjernik” poslao kakvo pismo iz Hrvatske ili je to maslo srpskog iseljeništva – Mirko spušta loptu na zemlju.

– Ispitivanje je za mene bilo mučno, no moram reći da su službenici Imigracijskog ureda vrlo korektno obavljali svoj posao. Radili su ono što moraju, a njih očito jako zanimaju vojno-policijska pitanja s prostora bivše SFRJ. Najviše ih je zanimao moj vojni rok koji sam služio 1993. i 1994. kada, kao ročnik, ipak nisam bio uključen u borbena djelovanja. Pitali su me jesam li sudjelovao u mučenju civila, raspitivali se za imena zapovjednika vodova i taktičkih zapovjednika. Raspitivali su se i za moje aktivnosti u Antiterorističkoj jedinici Lučko gdje sam se zaposlio tek nekoliko godina poslije rata. Dali su mi neki popis imena da ga potvrdim, no nisam to učinio. Nikog nisam imenovao jer to je ipak stvar dostojanstva i načela. Rekao sam da sam se, ako je to cijena, spreman vratiti kući. Mogli su sa mnom raditi što su htjeli no ipak su me pustili da se borim – objasnio je probleme Filipović.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Komentara 3

OB
-obrisani-
02:54 16.06.2010.

koja su to govna kanaderi, ubijaju za ciokaubojgusare diljem planeta a Filipovića koji je bio dijete za rata maltretiraju

BU
burgos0308
07:32 15.06.2010.

Zanima me da li je naša diplomacija poslala službeni demarš kanadskoj vladi ? Nije ? E moj Jandrokoviču ! Mirko, budi siguran da je to djelo srbočetnika u Kanadi, uz punu suradnju jakih srbočetničkih organizacija u Hrvatskoj .

KA
karlovcankica
12:04 15.06.2010.

Canada je puma srpski zlocinca, chetnika, ali to canadjanima nimalo ne smeta..nje samo interesiraju hrvati.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije