UHIĆEN

"Ministrov savjetnik" za poslove uzimao od 3000 do 14 000 KM

Korupcija
11.09.2013.
u 16:30

Federalna uprava policije raspolaže saznanjima da je osumnjičeni na isti način prevario veći broj građana, a novi slučajevi se tek otkrivaju

 

Nakon višemjesečne istrage, službenici Federalne uprave policije uhapsili su N.M. (1978) uposlenika Federalnog ministarstva za prostorno uređenje.
N.M. je uhapšen zbog sumnje da je u periodu od 2010. do 2013. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, počinio više krivičnih djela prevare.
Krivična djela su izvršena na način da se imenovani predstavljao kao savjetnik ministra u Federalnom ministarstvu za prostorno uređenje i oštećenima nudio usluge u vidu posredovanja u zapošljavanju u profitabilne i državne firme i dobijanju licenci za obavljanje djelatnosti TAXI prevoza, za šta je od većeg broja građana kao naknadu uzimao novčane iznose od 3.000 do 14.000 KM, čime je pribavio imovinsku korist od više desetina hiljada konvertibilnih maraka. 
Federalna uprava policije raspolaže saznanjima da je osumnjičeni na isti način prevario još veći broj građana, koji do sada to nisu prijavili nadležnim organima. U cilju dokumentovanja krivičnih djela, službenici Federalne uprave policije su izvršili pretrese na području Kantona Sarajevo i Bosansko-podrinjskog kantona. 
Nakon kriminalističke obrade, N.M. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Kantonalnom tužilaštvu Sarajevo na dalje postupanje. 

 

Nakon višemjesečne istrage, službenici Federalne uprave policije uhitili su N.M. (1978) uposlenika Federalnog ministarstva za prostorno uređenje. N.M. je uhapšen zbog sumnje da je u razdoblju od 2010. do 2013. godine, s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, počinio više krivičnih djela prijevare.

Krivična djela su izvršena na način da se imenovani predstavljao kao savjetnik ministra u Federalnom ministarstvu za prostorno uređenje i oštećenima nudio usluge u vidu posredovanja u zapošljavanju u profitabilne i državne tvrtke i dobijanju licenci za obavljanje djelatnosti TAXI prevoza, za šta je od većeg broja građana kao naknadu uzimao novčane iznose od 3.000 do 14.000 KM, čime je pribavio imovinsku korist od više desetina tisuća konvertibilnih maraka. 

Federalna uprava policije raspolaže saznanjima da je osumnjičeni na isti način prevario još veći broj građana, koji do sada to nisu prijavili nadležnim organima. U cilju dokumentiranja krivičnih djela, službenici Federalne uprave policije su izvršili pretrese na području Sarajevske i Bosanko-podrinjske županije. Nakon kriminalističke obrade, N.M. je uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predat Županijskom tužiteljstvu Sarajevo na dalje postupanje. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije