Domaljevac

Ministrantice uručile donaciju od 1600 KM za djecu Ruande

afrika
Nada Koturić
10.06.2013.
u 11:19

Mladi su se u svojoj misijskoj aktivnosti u Godini vjere odlučili odreći svojih novčanih priloga u korist djece Afrike kojima je pomoć potrebna

- Mi, ministranti, prvopričesnici i framaši župe svete Ane – Domaljevac u svojoj misijskoj aktivnosti u Godini vjere odlučili smo se odreći svojih malih novčanih priloga u korist djece Afrike kojima je svaka pomoć dobrodošla, poručila su djeca tijekom održavanja mise zahvalnice koju je predvodio fra Bono Kovačević.

Donacija Africi

Pod misom se posebno molilo za kraj završene misijske aktivnosti u župnoj zajednici. Dvije najmlađe ministrantice uručile su donaciju u iznosu od 1600 KM fra Ivici Periću koji djeluje u Africi i tamošnjoj župi u Ruandi već 23 godine. Humanitarna akcija provodila se pod motom “Tko napoji jednog od ovih najmanjih samo čašom hladne vode, neće mu propasti plaća”(Mt 10,42) s ciljem da prikupljena sredstva daruju za školovanje i potrebe afričke djece. Za vrijeme misnog slavlja djeca su župljane upoznala sa svojom misijskom djelatnošću. Akciji se pridružio i župni ured Domaljevac koji je za istu svrhu sav prikupljeni novac iz blagajne za potrebe Misije koja se nalazila u župnom uredu darovao za djecu Afrike.- Nadamo se da će akcija pomoći djeci, a naša simbolična uplatnica naći mjesto u prostorijama župnoga ureda ili učionici vaše škole u Ruandi, poručila su djeca Domaljevca. Fra Ivica Perić zahvalio je na potpori i osobito djeci koja su sudjelovala u akciji. U Domaljevac je stigao sa svojim prijateljima iz Afrike.

Koncert afričke glazbe

- Svaki prilog je nama od velike pomoći i zahvaljujem na tome. Sa mnom je došla i djevojka koja je primjer što vaša pomoć može značiti. Ona je sada odrasla osoba, no kada sam bio u Ugandi bila je djevojčica. Od priloga koji su stizali iz Hrvatske uspjela je završiti osnovnu, srednju školu pa i fakultet.Udala se i sada radi kao glazbenica u Češkoj, objasnio je fra Ivica. Domaljevčane je gošća pozdravila te zahvalila na pomoći koja je, kazala je, pristizala i iz BiH. Upravo ta pomoć za nas simbolična za afričku djecu je bila od životne važnosti jer najčešće im je obrok koji dobivaju u školi fra Ivice i jedna dnevna hrana. Pozvala je Domaljevčane na koncert afričke glazbe koji će se održati u petak u Tolisi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?