BAREM NEŠTO

Ministarstvo: Stare devizne štediše će dobiti 9,1 milijuna KM

ljubljanska
vl
09.04.2011.
u 10:35

U skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima u RS-u, uslijedit će gotovinska isplata verificiranih iznosa u iznosu do maksimalno 2.000 maraka

U RS-u je počela isplata prve od deset polugodišnjih rata po osnovi treće emisije obveznica stare devizne štednje u iznosu od 9,19 milijuna KM, priopćeno je iz Ministarstva financija RS-a. Od ovog iznosa, oko 8,17 milijuna KM odnosi se na glavnicu, dok preostali dio predstavlja sredstva na ime kamate. Iz Ministarstva podsjećaju da je RS 30. rujna 2010. emitirala obveznice po osnovi izmirenja duga za staru deviznu štednju. - Emitirane su obveznice u iznosu od 81,721.367 maraka za 4.431 štedišu. Obveznice su nominalne vrijednosti od jedne marke, sa rokom dospijeća od pet godina od dana emisije i s fiksnom kamatnom stopom od 2,5 posto godišnje. Otplata je predviđena u deset polugodišnjih rata - ističe se u priopćenju. Dodaju da je 31. prosinca 2010. zatvoren rok za podnošenje zahtjeva za verifikaciju stare devizne štednje.

- Agencija za posredničke, informatičke i financijske usluge je zadužena da do 31. ožujka 2011. godine obradi sve zaprimljene zahtjeve. Poslije toga, u skladu sa zakonskim i podzakonskim propisima u RS-u, uslijedit će gotovinska isplata verificiranih iznosa u iznosu do maksimalno 2.000 maraka - navode u Ministarstvu. Dodaju da će za dio štediša koji imaju verificiranu štednju do 2.000 KM, gotovinskom isplatom obveza prema njima biti u cijelosti isplaćena. Za preostali broj štediša vršit će se četvrta emisija obveznica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?