SUKOB

Ministar zatražio poništenje izbora zastupnika, Bošnjaci ignorirali

zirojevic
VL FOTO
08.06.2010.
u 10:09

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH ne podržava izbornu skupštinu Vanjskotrgovinske komore BiH koja je zakazana za danas

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH priopćilo je jučer kako ne podržava izbornu skupštinu Vanjskotrgovinske komore BiH koja je zakazana za danas u Sarajevu. Ministarstvo je navelo da je duboko zabrinuto i razočarano zbog činjenice da je predsjednik Komore Mahir Hadžiahmetović ignorirao dopis resornog ministra Mladena Zirojevića da poništi odluku o raspisivanju javnog poziva za predlaganje zastupnika u skupštinu Komore te da proces izbora zastupnika vrati u pravne i zakonske okvire.

U priopćenju se navodi da će Vijeću ministara BiH biti dostavljena detaljna informacija o ovom slučaju radi preispitivanja javnih ovlasti danih ranije Komori. Iz ministarstva podsjećaju da je na Zirojevićev poziv održan sastanak na kome je razmatrano pitanje funkcioniranja Komore u svjetlu nedavno pravno neutemeljenog raspisanog javnog poziva za predlaganje zastupnika u Skupštinu VTK BiH, ali na taj sastanak nisu došli predstavnici bošnjačkog naroda u tijelima Komore, iako su pozvani.

Na tom sastanku predstavnici komorskih institucija iz srpskog i hrvatskog naroda istaknuli su da Komora, funkcionirajući na ovaj način, ne zastupa interese sva tri konstitutivna naroda

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?