Gradsko vijeće

Milijunski gubici

beslic
Zoran Grizelj
28.10.2011.
u 09:50

Predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić je istaknuo kako zračna luka nije nužna, ali da ipak treba gradu

Gradsko vijeće Mostara jučer je nastavilo raspravu o stanju u poduzećima koja su u vlasništvu Grada. Izražene je velika zabrinutost zbog stanja u poduzeću Komos koje broji milijunske gubitke i čija dugovanja su veća od vrijednosti imovine koju poduzeće posjeduje. Na jučerašnjoj sjednici se mnogo govorilo i o mostarskoj zračnoj luci. Kako je na početku rasprave rekao predsjednik Gradskog vijeća Mostara Murat Ćorić, zračna luka nije nužnost, ali je potreba grada i svakako bi trebalo poduzeti sve aktivnosti kako bi se osigurao njezin daljnjih rad i funkcioniranje.

Predstavnici zračne luke Mostar su istaknuli kako će inspekciju moraju proći u siječnju ove godine i kako treba osigurati sredstva kako bi zračna luka dobila licenciju za daljnji rad. Gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić je na sjednici rekao kako je o ovom problemu razgovarao sa šefom izaslanstva Europske unije u BiH Peterom Sorensenom te kako je dobio obećanja kako će pomoć ovome projektu doći i s ove adrese.

Ranije su čelnici mostarske zračne luke poručivali kako je nužno naći strateškog partnera koji bi uložio potrebna sredstva u ovo poduzeće i koji bi doveo putnike u Mostar. - To ne znači da bismo mi nekome dali u vlasništvo zračnu luku Mostar, nego bi taj netko bio partner s gradskim vlastima i osigurao razvoj zračne luke i povećanje broja putnika - rekao je juče Murat Ćorić. Zračna luka ove godine bi u konačnici trebala primiti 40.000 putnika, a očekuje se kako će taj broj iduće godine biti daleko veći. Konstantno se radi na uvođenju novih zračnih linija, a do sada se pokazalo kako linija s Pescarom daje odlične rezultate.

Osim spomenuta dva gradska poduzeća, govorilo se i o drugim izvještajima. Govoreći o poduzeću Mostar Bus, vijećnici su imali najviše primjedbi na činjenicu kako u izvješće o poslovanju nije uključena amortizacija autobusa, što je prema stavu većine vijećnika, neprihvatljivo. - Zanima nas tko će na kraju platiti sanaciju tih autobusa jer sada se ne računa njihova amortizacija. Ti autobusi do donacija japanske vlade, a ovakvim načinom rada ćemo doći u situaciju da samo jednog dana dobijemo obavijest kako autobusi ne rade i kako grad treba kupiti nove.

A onda ćemo imati velik problem jer se sigurno taj projekt neće moći financirati iz gradskog proračuna - istaknuli su vijećnici i dodali kako su svojim zadnjim aktivnostima pokušali pomoći ovome poduzeću u poslovanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?