Navijači Barcelone nezadovoljni su igrama svoga kluba

Messi sve češće na terenu ostaje bez daha

\'Barcelona\'s Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the Champions League semi-final first leg football match between Real Madrid and Barcelona at the Santiago Bernabeu stad
\'LLUIS GENE\'
28.10.2011.
u 09:33

Iako je Levante vodeća momčad španjolske lige, jasno je da će utrku za naslov prvaka voditi Real i Barcelona

Real je u 10. kolu impresivnom igrom, pogotovu u prvom dijelu, svladao Villarreal s 3:0, dok se Barca dan prije mučila s novakom u ligi Grenadom (1:0).

Barcelona ove sezone ne igra tako uvjerljivo kao što su nas Guardiola i njegova momčad navikli. Posljednja tri nastupa posebno se izdvajaju. Prvo su neuvjerljivo svladali plzenjsku Viktoriju (2:0), dok za vikend s dvojicom igrača više nisu uspjeli slomiti otpor Seville na svom stadionu (0:0). U utorak su pogotkom Xavija pobijedili Grenadu, koja je također dobila dva crvena kartona, ali je momčad igrala prilično loše.

U cijeloj toj priči valja naglasiti da je najbolji igrač svijeta prošle godine Lionel Messi daleko od najbolje forme. U spomenute tri utakmice nije postigao pogodak, a u susretu sa Sevillom je u sudačkoj nadoknadi čak i promašio jedanaesterac. No više od suhe statistike navijače Barcelone zabrinjava to što se Messi sve manje kreće terenom i puno rjeđe dolazi u prilike.

Španjolski mediji puni su napisa o tome da Messi ne može doći do daha i da mu hitno treba odmor. Prilično je vidljivo da na njegovu licu više nema osmijeha. Messiju se i prošle sezone znalo događati da po nekoliko utakmica zaredom ne postigne pogodak. I nije to kraj svijeta, nije ni on izvanzemaljac.

Ali Messi je tada bio opasniji na terenu, razigravao je suigrače i dizao momčad. Danas nije tako. Statistika argentinskog nogometaša i ove je sezone impresivna. U 15 nastupa ove sezone za Barcelonu postigao je 16 pogodaka, uz 12 asistencija. Međutim, posljednjih nekoliko utakmica pokazalo je treneru Guardioli da je Messi prilično iscijeđen i da bi bilo dobro da ga odmori.

Razloga za Messijev umor ima mnogo. Prošle je sezone za Barcelonu odigrao čak 55 utakmica. Nakon dugačke i naporne sezone, nastupao je na prvenstvu Južne Amerike te je imao skraćeni godišnji odmor. Zbog toga je propustio početne pripreme s Barcelonom, a s obzirom na to da su potom na početku sezone uslijedile utakmice Superkupa s Realom, Messi je odmah gurnut u vatru. Igranje "na svježinu" omogućilo mu je odličan ulazak u sezonu, ali očito je da sada plaća danak nešto slabijoj pripremi.

Španjolski mediji otkrili su imena igrača koji konkuriraju za Zlatnu loptu. Na popisu je deset igrača Barcelone (Messi, Iniesta, Xavi, Fabregas, Piquet, Puyol, Villa, Alves, Abidal i Sanchez), a zanimljivo je da šest igrača s liste igra za Bayern (Schweinsteiger, Gomez, Lahm, Müller, Robben i Ribery). Real ima petoricu (Casillas, Khedira, Ronaldo, Özil i Xabi), dok prošlogodišnji finalist Lige prvaka Manchester ima samo Rooneya i Hernandeza.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije