ISTRAGA

Merhamet pod istragom zbog pronevjere 50 milijuna maraka

novac
VL FOTO
26.08.2010.
u 08:02

Federalno istražno povjerenstvo je došlo do podataka o pronevjeri 2,5 milijardi maraka donacija na području Federacije BiH

Istražno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za utvrđivanje trošenja donatorskih sredstava proslijedit će SIPA-i i Tužiteljstvu BiH na daljnje postupanje stenogram s jučerašnje sjednice na kojoj je razgovarano o donacijama Muslimanskom dobrotvornom društvu Merhamet, za koje postoji sumnja da je pronevjerilo 50 milijuna KM.

Konstatirajući da Merhamet nije dostavio traženo izvješće o dobivenim donacijama te da se, iako pozvan, na sjednici nije pojavio predsjednik društva Hajrudin Šahić, članovi povjerenstva zaključili su da to otvara sumnju u trošenje donatorskih sredstava u ovom dobrotvornom društvu. Predstavnici Saveza dobrotvornih društava Merhamet, koji je osnovan prije tri godine, iznijeli su na sjednici Istražnog povjerenstva informaciju da je Merhamet, na čijem je čelu Šahić, pronevjerio 50 milijuna KM. Ističući da njihova organizacija od formiranja do danas nije dobila nijednu donaciju, predstavnici saveza naveli su da je ukupan promet novca u MDD-u Merhamet iznosio deset puta više od navedenih 50 milijuna KM.

Istražno povjerenstvo traži od Ministarstva financija BiH da do sljedeće sjednice, 23. kolovoza, dostavi izvješće o donacijama pristiglim od 1996. do 2010. Istražno povjerenstvo pozvat će na sljedeću sjednicu i članove Federalnog Istražnog povjerenstva koje je došlo do podataka o pronevjeri 2,5 milijardi KM donacija na području FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?