UBIO 12 KRAVA

'Medo ubojica' posijao strah u BiH, nude nagradu za odstrjel

krava
Pixell
08.04.2011.
u 08:47

- Odlučili smo ustrijeliti medvjeda jer nam je napravio veliku štetu. Zabrinuti smo i za sigurnost ljude - rekao je Nebojša Bjelica.

Medvjed težak više od 250 kilograma do sada je u blizini Snježnice u Bosni i Hercegovini ubio 12 krava i teladi. Mještani sela oko Nevesinja, strahuju i za svoje živote jer je velika zvijer posljednji put viđena samo nekoliko kilometara od njihovih kuća. Veliki problem je, kako je rekao za Dnevni avaz predsjednik Lovačkog udruženja Srndać Nebojša Bjelica, što ne mogu naći profesionalca koji će ustrijeliti medvjeda. Platili bi ga, kaže, najmanje 1500 KM. Od potrage za dobrovoljcem ipak nisu odustali.

- Odlučili smo ustrijeliti medvjeda jer nam je napravio veliku štetu. Zabrinuti smo i za sigurnost ljude - rekao je Nebojša Bjelica.

Đuro Huber s Veterinarskog fakulteta u Zagrebu, stručnjak za velike zvijeri, objašnjava da nije neobično što medvjedi napadaju goveda, ali to ovisi o ponašanju svake jedinke. U ovakvim slučajevima dopušta se interventni odstrjel.

Strastvenog lovca Šimu Karduma (82) iz Kastva napala je prošle godine mrka medvjedica teška 200 kilograma u šumi nedaleko od njegova mjesta. Davila ga je i grizla jer se bojala za mladunče. Kardum je rekao kako mu je visjelo meso s noge, a krvi je bilo posvuda.

Medvjed star dvije godine 2009. pobjegao je iz Zoološkog vrta u Ljubljani. Cijelu je noć i jutro lutao Ljubljanom, a policija ga je pronašla popodne kraj ZOO-a. Premjestili su ga u šumu, ali je opet pobjegao u grad. Na kraju su ga uspavali

Ključne riječi

Komentara 1

KI
kitikat
19:19 08.04.2011.

zolja-buum

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?