Liga prvaka MZ

Međugorje proizvelo kvalitetu

Nogomet
05.09.2012.
u 10:00

Igrali lepršavo, u Stocu su imali najboljeg igrača i vratara turnira

Prvaci malonogometne Lige Hercegovine igrači Međugorja ne znaju za poraze. Otkako je počela malonogometna liga najprije u čitlučkoj općini, a potom i u Hercegovini znaju samo za pobjede. Nakon pobjede u općinskoj ligi priređena je nezapamćena fešta. No, pobjeda u završnici Lige Hercegovine proslavit će se ipak, malo skromnije.

Ostvarena prognoza

Odrastao u Sarajevu, a u „mirovini“ u Međugorju Josip Ćipa Čilić, uskočio je za trenera Međugorčana na završnici u Čitluku i Stocu, a pomagao mu je Ivan Čilić. Nekadašnji igrač Željezničara, nakon osvajanja općinske MNL na tadašnjoj fešti je kazao “osvojit ćemo 1. mjesto i u Stocu. Najjači smo”. To se i dogodilo. Najbolji igrači završnice MNL u Stocu bio je Matej Čilić, sin Josipa Čilića. - U finalnoj utakmici s Meljakušom iz početka smo loše stajali. Kad smo uspostavili ravnotežu, nadigrali smo ih i zasluženo pobijedili, rekao nam je Matej Čilić. Na upit koje su bile najteže utakmice, Matej je rekao: - Najviše problema imali smo s Gruđanima. Nakon što smo gubili 2:0, uspjeli smo izjednačiti i na pobijediti. Na upit nastavlja li igrati veliki nogomet Čilić je rekao: - Ne. Definitivno ga napuštam. Igrao sam za Brotnjo i tu sam stavio točku na i. Najbolji vratar u Stocu bio je Anđelo Vasilj. - Prvi put sam proglašen najboljim vratarom. Po meni najtežu zadaću na vratima Međugorja imao sam u susretima s Rodočem I (predstavnik Mostara) i Grudama. Nakon finala sa mnom je razgovarao predstavnik MNK Vrgorac, koji se natječe u 1. hrvatskoj malonogometnoj ligi. Nisam mogao to prihvatiti, budući da sam trenutačno na studiju u Zagrebu.

Nezaustavljivi Nino


Stanislav Nino Vasilj, nekadašnji igrač Zrinjskog, sada igrač Neretvanca iz Opuzena, bio je nezaustavljiv. - Budući da više igram veliki nogomet malo mi je trebalo vremena da se prilagodim. Po mom mišljenju imali smo najbolju momčad, igrali smo lijepo i vjerovao sam da možemo biti prvi. Uspjeh u Stocu je pokazao da definitivno postoji međugorska škola nogometa, budući da su igrači pokazali određenu razinu tehničko-taktičkih sposobnosti, talent.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije