Najljepša večer

Maturalna večer u Hercegovini

maturalna
VL FOTO
07.05.2012.
u 11:42

Maturanti su uz idealne kombinacije i prihvatljive cijene pronašli nešto za sebe

Maturanti se u cijeloj Hercegovini pripremaju za maturalnu večer - noć nakon koje će biti svjesni postojanja svijeta odraslih i početka novog poglavlja u životu. Da bi sve bilo u skladu s tom večeri, pripreme su na najvišoj razini. Od haljina i odijela, do raznih dekoracija, maturantice i maturanti čine sve da bi u toj večeri izgledali posebno. Brojne robne kuće ovih dana su krenule s posebnim popustima za maturante. - Cijena nije primarna, roditeljima je važno da djeci odijelo dobro stoji. Plaća se u gotovin i općenito su zadovoljni našim cijenama jer rijetko što ide preko 300 KM. Svjesni smo situacije danas i zato se trudimo maksimalno izići ususret roditeljima. Ima onih koji nas zamole da pričekamo s plaćanjem, pa čak i to radimo, te nam ljudi donesu novac kada se snađu za njega, kazuje nam voditeljica jedne robne kuće u Širokom Brijegu. Što se tiče haljina, djevojkama je važnije dobro izgledati, dok kod muških to nije toliko obvezno.

- Dečki dođu i žele što prije otići, pa se stječe dojam da se njima sve sviđa samo da bi što prije završila hajka s kupovanjem. Djevojke su drukčije, one će u detalje pogledati svaku haljinu i napraviti kombinaciju i s jeftinijom odjećom, što će na njima izgledati savršeno. Dosta maturantica s kojima smo razgovarali priznaje nam da im se haljine rade privatno. - Radi se o tome da mi biramo kako će nam haljina izgledati. Važan je unikatni izgled, kao i cijene, a one se kreću od 150 do 500 KM pa svatko može pronaći nešto po svom ukusu - kaže nam maturantica iz Gruda. Koliko god ove cijene zvučale primamljivo, valja naglasiti da se u Hrvatskoj šivane haljine mogu naći po minimalnoj cijeni od 290 kuna što je oko 75 KM, i to u buticima Importanne centra u Zagrebu. Jasno je da je ovaj odjevni dio najzahtjevniji za maturante, ali postoji još toga što treba odraditi. Maturalna večera je oko 50 KM, a takvu cijenu otprilike nude fotografski studiji. Iz fotografskog studija Vision art Grude, potvrdili su nam da duži niz godina rade maturalne zabave, a maturanti su zadovoljni.

- Budući da se radi o najvažnijoj noći u životu učenika, trudimo se pružiti im kvalitetne snimke i fotografije kojima je sve obuhvaćeno, i koje će s ponosom gledati i ubuduće - kažu nam u studiju. Maturanti su spremni, haljine i odjela su kupljena, a bljeskovi aparata samo što ih nisu zabljesnuli na crvenom tepihu rezerviranom samo za njih. Američki pisac Joseph Campbell je jednom rekao: “Privilegija života je da budeš svoj”. U ovoj večeri maturanti moraju ostati svoji, jedinstveni sami po sebi i svjesni da se radi o jednom u nizu prelijepih dana koje im život nudi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?