Revolucionarno!

Matičnim stanicama uklonili virus HIV-a iz tijela muškaraca?

laboratorij
DPA/PIXSELL
03.07.2013.
u 17:55

Dvojica muškaraca s virusom HIV-a nekoliko mjeseci nisu primali lijekove za AIDS nakon što su im presađene matične stanice kao terapija za liječenje raka, a čini se da je virus nestao iz njihovih tijela.

Dvojica HIV pozitivnih muškaraca primili su terapiju matičnim stanicama za rak, a izgleda kako je liječenje iz njihovih tijela uklonilo virus koji izaziva AIDS, tvrde znanstvenici sa Harvard Medical School, piše Daily News.

Dvojica muškaraca s virusom HIV-a nekoliko mjeseci nisu primali lijekove za AIDS nakon što su im presađene matične stanice kao terapija za liječenje raka, a čini se da je nakon toga virus "očišćen" iz njihovih tijela.

Oba pacijenta bila su na dugogodišnjim terapijama kako bi kontrolirali HIV. Liječeni su u Bostonu, a terapiju matičnim stanicama primili su kad im se razvio limfom.

Nakon presađivanja liječnici nisu pronašli nijedan dokaz infekcije HIV-om, kazao je Timothy Henrich s Harvard Medical Schoola. Još se ne može sa sigurnošću zaključiti da je virus potpuno nestao iz njihovih tijela. Jedan pacijent ne prima lijekove već 15, a drugi sedam tjedana.

>>Znanstvenici izvukli zdrave matične stanice iz embrija!

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?