Vitez

Mate Bulić, uz ostale, ponovno je pokazao veliko i humano srce

Mate Bulić
Zvonimir Čilić
24.08.2013.
u 10:45

Udruženje građana ‘svjetlo’ iz Viteza pokrenulo akciju prikupljanja sredstava prije nešto više od dva mjeseca

Večer puna ljubavi, ljudskosti, dobrote, spremnosti pomoći, uraditi nešto za opće dobro..., večer koja se pamti, održana je salonu tvrtke “Buba commerce“ u Vitezu. A riječ je o humanitarnoj, donatorskoj večeri organiziranoj s ciljem prikupljanja sredstava za kupnju mamografa za Dom zdravlja u Vitezu.

Brojni dobrotvori

Akciju prikupljanja sredstava, prije nešto više od dva mjeseca, pokrenule su vrijedne članice Udruženja građana “Svjetlo“ iz Viteza, a donatorska večer bila je finalni, završni čin akcije. Tako je i bilo jer se na donatorskoj večeri okupilo 450 građana Viteza i susjednih općina, uglednika iz svih oblasti života i rada Lašvanske doline, ali i građana, skromnih materijalnih primanja, spremnih i na ovakav način, kupnjom ulaznice (30 KM) dati skromni, ali hvale vrijedni doprinos. Ovom prilikom ček na 5000 KM organizatorima je dala Vlada SBŽ, dva umjetnička rada svoje rano preminule kćeri, akademske slikarice Josipe Bralo, darovala je njezina majka Ljerka, a slike otkupili Marina Pendeš, zamjenica ministra obrane BiH, i Pero Gudelj, vlasnik FIS-a. Vrijedne ruke članica Udruženja Svjetlo, za aukciju su uradile i darovale stotinu vlastitih rukotvorina, tvrtka “Buba“ i sestrinska joj tvrtka “Jurčević“, ali i druge viteške tvrtke osigurale su večeru, pjevali su i prisutne zabavljali “Viteški akordi“, Tamburaši HKD Napredak Vitez, band “Authentic“, kantautor Ivo Jandrić, a kao šlag na tortu bio je nenajavljeni, u tajnosti držani dolazak popularnog Mate Bulića. A treba li uopće reći da je njegov dolazak izazvao oduševljenje, a njegove pjesme ovacije. A Mate je, i ovaj put, pokazao svoje veliko i humano srce, svoje neskrivene simpatije spram srednje Bosne i Hrvata koji tu žive, koji su i ovu akciju organizirali, a na dobrobit svih građana koji na ovim prostorima žive i kojima će mamograf po potrebi biti na raspolaganju.

Akcija humanosti

Naravno, moglo bi se, tko zna koliko imena pojedinaca, tvrtki, institucija..., ovaj put nabrojati, isticati kao donatore, dobrotvore, međutim, to su svima koji su na bilo koji način pomogli ovu akciju, humanosti, ljudskosti i dobrote, zahvalu uputili ravnatelj Doma zdravlja Vitez i predsjednica Udruženja građana “Svjetlo“ Dragica Jurčević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije