futsal

Matanovi zmajevi imaju šansu prvi put izboriti se za veliko natjecanje

Futsal
24.09.2013.
u 10:56

BiH je u prvom susretu koji se igrao u Visokom slavila rezultatom 3:2

Malonogometna reprezentacija BiH, nakon pobjede od 3:2 nad Nizozemskom u Visokom danas će u Almereu pokušati obraniti pogodak prednosti i plasirati se na Euro koji se iduće godine igra u Belgiji. Izabranici Bore Matana u prvom susretu su uspjeli ostvariti pobjedu, koja im daje realne izglede da se plasiraju na svoje prvo veliko natjecanje, a za to će im biti potrebna mnogo pametnija igra, s obzirom na to da za protivnika imaju izuzetno opasne, ali i iskusne Nizozemce.

Presudit će nijanse


- Svi igrači su zdravi, na raspolaganju su i jedva čekamo da susret počne. Idemo odigrati najbolje što možemo i nadamo se pozitivnom rezultatu, riječi su izbornika Bore Matana.

Podsjetimo, pogotke za BiH u prvom meču postigli su Nijaz Mulahmetović, Darri (autogol), te Alen Lalić koji je bio strijelac pobjedničkog gola. Jedan od onih koji je odigrao dosta dobru utakmicu u Visokom, odnosno od kojeg se mnogo očekuje u Almereu, je i Anel Radmilović, koji je u kvalifikacijama za Euro bio jedan od najboljih igrača bh. reprezentacije.

- Nadamo se da će minimalna pobjeda iz Visokog biti dovoljna za prolazak dalje. Ipak, ne razmišljamo mnogo o tom susretu, već smo koncentrirani samo na utakmicu u Almereu, kaže nam u uvodu Radmilović koji smatra kako će za pobjednika večerašnjeg duela presuditi nijanse.

- Tko bude više koncentriran i pametniji, taj će na kraju i slaviti. Vjerujem u našu kvalitetu i vjerujem kako ćemo se na kraju susreta mi radovati prolasku na EP, jer imamo veliku želju i motiv za to.

Radmilović dodaje kako Nizozemci imaju mnogo više iskustva, s obzirom na to kako su već igrali na velikim natjecanjima, ali da to ne mora biti presudno.

- Imamo veliku želju za dokazivanjem, a u prvoj utakmici smo vidjeli kako je i kvaliteta na našoj strani. U Visokom smo igrali u grču, ali smo na kraju, usprkos pritisku, uspjeli pobijediti, a ta nam pobjeda u konačnici može donijeti prolazak. Sada je sav pritisak na Nizozemcima, tako da mislim kako možemo ostvariti prolaz dalje.

Futsal ekipa BiH sastavljena je mahom od vrhunskih znalaca, te uz nekoliko iskusnijih igrača poput Omerbegovića, kapetana Lalića, te Mulahmetovića, Ramića, na odličnom je putu ostvariti plasman na Euro. Naravno, mnogo toga će zavisiti i od postave igre za koju se odluči izbornik.

Podrška 500 navijača

- Nećemo kalkulirati. Znamo da nas i neodlučen rezultat vodi dalje, ali u malom nogometu teško je očekivati da se utakmica može završiti 0:0. Moramo svesti greške na minimum. Znamo što nam je činiti i vjerujem da ćemo uz podršku navijača, koji su najavili dolazak, uspjeti ostvariti rezultat koji će nas odvesti na Euro, riječi su Anela Radmilovića.

Uzvratni susret između Nizozemske i BiH igra se večeras u 20 sati u Almereu, gdje je najavljen dolazak više od 500 navijača BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije