nagodba s uskok-om

Marinki Tupaji godina zatvora za prodaju putovnica kriminalcima

putovnica (1)
Davor Višnjić/PIXSELL
06.06.2013.
u 14:35

Bivšoj službenici konzulata u Mostaru godina dana zatvora zbog prodaje putovnica kriminalcima

Marinka Tupaja, bivša službenica hrvatskog konzulata u Mostaru, optužena da je bila dio skupine koja je kriminalcima prodavala hrvatske putovnice, nagodila se s USKOK-om, priznavši krivnju. Na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno je osuđena na godinu dana zatvora, a zatvorska kazna može joj biti zamijenjena radom za opće dobro. 

Što se tiče ostalih optuženika u akciji Border, predvođenih Zvonkom Šendulovićem, optužnica u odnosu na njih još nije potvrđena. Naime, kako se neslužbeno čuje, neki od njih još pregovaraju o nagodbi, a tko se još odlučio na nagodbu s tužiteljstvom u zamjenu za manju kaznu, trebalo bi se znati na ročištu 18. lipnja. U akciji Border, Šendulović i ostali terete se da su od 2006. do 2010. prodali najmanje 68 hrvatskih putovnica, zaradivši pri tome oko 680.000 eura. 

Putovnice, u kojima su bili originalni podaci hrvatskih državljana, te slike osoba koje su ih kupovali, izdavane su u hrvatskim konzulatima i veleposlanstvima u Srbiji i BiH, a takve putovnice uglavnom su završavale u rukama kriminalaca od formata. Takvu hrvatsku putovnicu imali su tako Luka Bojević, vođa zemunskog klana koji u Španjolskoj čeka izručenje Srbiji, Sretko Kalinić Zver, jedan od glavnih egzekutora “Zemunaca”....

>>Hrvatske putovnice za 10.000 eura prodavali kriminalcima

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije