REALNOST

Manjine će imati jaču zaštitu u BiH i prava od Hrvata

\'European Commission President Jose Manuel Barroso addresses a news conference at the end of an European Union leaders summit in Brussels March 25, 2011.         REUTERS/Thierry Roge (BELGIUM - Tags:
PIXSELL
10.04.2011.
u 12:14

Mislim da nema smisla da vlast u BiH bude formirana bez dva HDZ-a, kazao je Čović

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović kazao je nakon razgovora u Sarajevu s europskim dužnosnicima da moramo shvatiti da BiH može preživjeti isključivo kao europska BiH u kojoj će tri naroda i svi građani biti apsolutno jednakopravni, u kojoj nikad nikome više neće pasti na pamet birati drugom predstavnike u Predsjedništvo BiH, u domove naroda.

Kostitutivnost upitna

- Vrlo jasno se postavlja pitanje - pa vrlo brzo ćemo imati jaču zaštitu nacionalnih manjina nego konstitutivnih naroda u smislu da netko bira za drugog, kazao je Čović novinarima. U svakom slučaju, dodao je, na nama je sad jako mnogo posla da pokušamo izaći iz ove situacije. Izrazio je nadu da će vlast na državnoj razini biti formirana u skladu s izbornim rezultatima i voljom hrvatskog naroda kao i drugih naroda. - Mislim da nema nikakva smisla, pa i načina da se formira bez dva HDZ-a. Naravno, u ovoj državi je sve moguće, kazao je Čović. Najavio je da će u idućih tjedan dana biti obavljeni razgovori na sličan način kako su ih obavile nedavno u Mostaru dvije hrvatske i dvije srpske stranke (dva HDZ-a, SNSD i SDS).

Razgovori idu dalje

- Na sličan način će se nešto obaviti s bošnjačkim strankama. Vjerujem da će iza toga biti jasno možemo li napraviti vlast brzo ili ćemo opet biti u istoj zabludi, kazao je Čović. Dodao je da je već razgovarao s liderima nekih stranaka te da on, kao predsjednik HDZ-a BiH, treba razgovarati sa svakim tko može napraviti pomak na dobro u BiH.

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
16:27 10.04.2011.

Pa nece valjda Bosnjacke stranke odlucivati o volji Hrvata BiH i porad Srpskih,kao i u SDPeu.Svi ste vi isti samo daj fotelja a za volju Hrvata vas briga.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?