Bundesliga, 34. kolo

Mandžukić asistent, u Kölnu dimnom bombom prekinut susret

navijači
AFP/Pixsell
05.05.2012.
u 17:43

Iz lige je ispao bivši Hajdukov trener Krasimir Balakov sa svojim Kaiserslauternom.

Zastor je spušten na ovu sezonu njemačke Bundeslige, a uloge su podijeljene ovako: Borussia Dortmund je novi-stari prvak, a uz nju još su Bayern i Schalke izborili izravan nastup u Ligi prvaka. U kvalifikacije za elitno europsko klupsko natjecanje ići će Borussia iz Mönchengladbacha. Europsku je ligu izravno izborio Bayer iz Leverkusena dok će do nje kroz kvalifikacije pokušati doći Stuttgart i Hannover.

Iz lige je ispao bivši Hajdukov trener Krasimir Balakov sa svojim Kaiserslauternom te Köln, dok će Hertha u dodatno razigravanje za ostanak u ligi.

Epilog je to posljednjeg, 34. kola njemačkog nogometnog prvenstva u kojem je od hrvatskih igrača zapaženiju ulogu imao tek Mario Mandžukić. Bivši je Dinamov napadač asistirao za prvi gol svog Wolfsburga, no vukovi su svejedno izgubili na gostovanju kod Stuttgarta 3:2. Mandžukić je za momčad Felixa Magatha odigrao cijelu utakmicu.

Cijeli susret igrao je i Vedran Ćorluka u pobjedi svog Bayera na gostovanju kod Nürnberga (4:1), a Ivan Perišić u igru je za Borussiju Dortmund u domaćoj pobjedi nad Freiburgom (4:0) ušao u 65. minuti. Mladen Petrić zaigrao je svoje zadnje minute u dresu HSV-a, u porazu kod Augsburga (1:0), na terenu je bio od 71. minute.

Takve sreće nije bio hrvatski dvojac iz Bayerna. Ivica Olić i Danijel Pranjić gostujuću pobjedu nad Kölnom (4:1) odgledali su s klupe za pričuve, dok je Mato Jajalo za domaće igrao prvo poluvrijeme. No, tamo je osim vatrometa golova, vatreno bilo i na tribinama. Domaći navijači su, nezadovoljni ispadanjem svoga kluba u drugu ligu, u zadnjoj minuti utakmice aktivirali dimne bombe, pa je glavni sudac momčadi poslao u svlačionicu. Prema prvim izvještajima iz Njemačke, dim je prekrio cijele tribine.

Ostali rezultati: Hannover - Kaiserslautern 2:1, Hertha - Hoffenheim 3:1, Mainz - Borussia M. 0:3, Werder - Schalke 2:3.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije